Info

Saopćenje za javnost: Ministar Sinanović obišao novu sportsku dvoranu u Kaknju

zdk.ba

Saopćenje za javnost: Ministar Sinanović obišao novu sportsku dvoranu u Kaknju – Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mensur Sinanović sa saradnicima, u pratnji v.d. načelnika Općine Kakanj Aldina Šljive, obišao je novu sportsku dvoranu u ovom gradu, čija je izgradnja u završnoj fazi.

Ministar Sinanović i v.d. načelnika Šljivo ovom prilikom su razgovarali o primopredaji, održavanju, načinu korištenja i drugim pitanjima vezanim za novoizgrađeni objekat.

Kakanjski sportisti i sportski klubovi će zahvaljujući novoj dvorani imati bolje uslove za rad, a dvoranu će koristiti i učenici Srednje tehničke škole “Kemal Kapetanović”, koja će nakon 42 godine konačno dobiti salu za tjelesni odgoj.

Izgradnja dvorane zajednička je investicija Vlade ZDK i Općine Kakanj vrijedna 1,5 miliona KM, od čega je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK obezbijedilo 700.000,00 KM.

Dvorana će imati terene za košarku, nogomet, rukomet i odbojku, svlačionice, fitnes salu i teretanu. Građevinski radovi su završeni, a preostalo je još da se izvrši nabavka mobilijara i sportskih rekvizita.

Press služba ZDK

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem