Politika

Saopćenje za javnost: Kasumović je odgovoran za stagniranje Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Kasumović je odgovoran za stagniranje Zenice – Fuad Kasumović nevješto pokušava prikriti poraz koji je doživio kada nije uspio provesti međustranački sporazum o formiranju tzv. nove većine u Gradskom vijeću Zenica. Sada kada je očito da je plan propao, danas sa društvenih mreža poručuje da ga parlamentarne većine ne zanimaju, nego, tobože, ono što pripada građanima Zenice.

Upozorava samoprozvani ekspert da je zbog neodržavanja dvije sjednice Gradskog vijeća Zenica navodno ugrožena realizacija preko milion KM vrijednih vodnih projekata iz Plana ulaganja u oblasti vodoprivrede na području Grada Zenice za 2020. godinu, optužujući Vladu Zeničko-dobojskog kantona da je uskratila Zenici 2,2 miliona KM iz tzv. vodnih naknada za 2017. i 2018. godinu, što je klasično obmanjivanje javnosti.

Kasumović treba napokon javno priznati da je on lično kriv i odgovoran što vodni projekti nisu realizovani, jer je odbio potpisati sporazume sa nadležnim kantonalnim ministarstvom o realizaciji vodnih projekata za 2017. i 2018. godinu. To je, podsjetimo, potvrdio prvo zenički Općinski sud, a početkom prošle godine tužbu Kasumovićeve administracije je odbio i Kantonalni sud u Zenici.

Da je Kasumović potpisao sporazume kao što su to uradile druge općine i gradovi u Zeničko-dobojskom kantonu, Zenica bi dobila svoj dio sredstava iz vodnih naknada, a u mnogim naseljima bi se već riješio problem vodosnabdijevanja. Sada svojim bahatim ponašanjem i političkim vratolomijama dovodi u pitanje i realizaciju projekata za 2020. godinu, iako saglasnost treba dati nova većina koju je okupio u Gradskom vijeću.

Vijećnici Stranke demokratske akcije će nastaviti podržavati sve projekte koji su od značaja za grad i građane Zenice, kao što su to činili protekle tri i po godine, a do kraja mandata će biti korektiv izvršnoj vlasti na čelu s odlazećim gradonačelnikom.

Kasumović je odgovoran za stagniranje Zenice u svim oblastima, a svoj nerad i neuspjeh na poziciji gradonačelnika pokušava prikriti blokiranjem generacijskih projekata Vlade Zeničko-dobojskog kantona i promocijom minornih projekata kao što je izgradnja seoskih puteljaka i mostića, a ne velikim projektima kakve je uspješno realizovao SDA načelnik, rahmetli Husejin Smajlović, kojim se Zeničanke i Zeničani i danas ponose. Po svemu sudeći, Kasumovića ćemo pamtiti po gašenju “Čelika” i “Zenicatransa”, uništavanju privrede i javnih preduzeća, gomilanju administracije, a posebno stvaranju političkog razdora i unošenju nemira među građane Zenice, što mu se u trenutku kada se naša zemlja nalazi na udaru onih koji je žele razgraditi, ne smije oprostiti.

Fuad Kasumović je najveći kočničar razvoja Zenice koja je skoro četiri godine talac njegovih neostvarenih političkih ambicija i nepromišljenih odluka. Uvjereni smo da će Zeničanke i Zeničani kazniti njegovu retrogradnu politiku na narednim lokalnim izborima te da ćemo se vratiti na put razvoja i napretka kojim je ovaj grad išao do 2016. godine.

SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno