Politika

A SDA ZDK – Podrška policiji Zeničko-dobojskog kantona

A SDA ZDK – Podrška policiji Zeničko-dobojskog kantona – Na nastavku 7. sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona koja je održana 07.05.2019. godine, skupštinski poslanik mr. Ramo Isak dao je punu podršku Informaciji o stanju bezbjednosti na području Kantona za 2018. godinu. On je naglasio potrebu da policija u okviru svoga rada i djelovanja što više koristi tzv. proaktivnu ‘filozofiju’ policijskog rada, jer samo preventivnim mjerama i bavljenjem uzrocima, a ne samo posljedicama krivičnih djela, može se potići zadovoljavajuća i objektivna i subjektivna sigurnost, odnosno bolji kvalitet života građana. Iskazao je svoje zadovoljstvo što je osigurano povećanje plaća policajcima od 12%, te dao prijedlog kako da se u budžetu Kantona osigura dodatnih 2-3 miliona KM za neophodnu modernizaciju rada policije i povećanje standarda uposlenika MUP-a.

Poslanik Isak se osvrnuo i na ključni problem zastoja u saobraćaju usljed rekonstrukcije tunela Vranduk I i Vranduk II, što dodatno otežava i rad policije, kako na regulisanju saobraćaja, tako i na čestim intervencijamameđu učesnicima u saobraćaju radi uspostave i održavanja JRM. Zatražio je da se preispita odgovornost svih subjekata koji su doprinijeli da se na jedan ovako neorganiziran način pristupi rekonstrukciji tunela i izazivanju kolapsa u saobraćaju. Posebno iz razloga što je na pragu ljetna turistička sezona kada se očekuje veliki broj vozila na ovom od međunarodnog značaja važnom putnom pravcu.

Na kraju, mr. Ramo Isak čestitao je ministru Dariju Pekiću na dosadašnjim već vidljivim rezultatima u radu MUP-a i još jednom je naglasio da će policija u službi svih građana u Zeničko-dobojskom kantonu imati njegovu punu podršku.

Kantonalni odbor A-SDA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem