Politika

Saopćenje za javnost GO SDP Zenica: Uozbiljite se i počnite raditi!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost GO SDP Zenica: Uozbiljite se i počnite raditi! – U posljednje vrijeme građani Zenice su svjedoci političke krize u grad koja je rezultat narušenih dobronamjernih odnosa između Gradonačelnika i nove/stare parlamentarne većine koju čine SDA, ASDA i SBB. Nažalost u ovim političkim konfrotacijama najviše ispaštaju naši sugrađani.

Umjesto da svi zajedno usmjerimo energiju na otvaranje novih radnih mjesta, poboljšanje poslovnog ambijenta u gradu i otvaranje poslovnih zona, podržimo naše sportske kolektive i naše sportiste, omogućimo mladima da žive dostojanstven život u Zenici, vi se ne možete dogovoriti oko dnevnog reda jedne sjednice.

Podsjetit ćemo Vas da prema Programu rada Gradskog vijeća , kojeg smo usvojili prošlu sjednicu, već kasnimo sa najmanje 20 tačaka koje smo već trebali imati na dnevnom redu.

Ne želimo da ulazimo u razloge nastanka krize niti da utvrđujemo „ko je kriv“, nego samo da radimo ono za što su nas građani birali.

S toga, pozivamo i jednu i drugu stranu, da na osnovu principa o međusobnoj saradnji  vijeća i Gradonačelnika na koje se pozivaju, sjednu za isti sto i odblokiraju grad i da svi zajedno počnemo raditi u interesu građana i našeg grada.

Pess služba GO SDP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno