Politika

Nastavak 4. sjednice Skupštine ZDK u srijedu 24. aprila

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kolegij Skupštine Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) donio je odluku da će nastavak 18. februara prekinute 4. sjednice kantonalne skupštine biti održan u srijedu, 24. aprila.

– Nakon te sjednice, sa koje su nam ostale još četiri tačke dnevnog reda, održat ćemo i redovnu 7. sjednicu. Bit će to prva sjednica nakon što je 27. marta na dužnost stupila nova Vlada ZDK – izjavila je za Fenu još uvijek aktuelna predsjedavajuća Skupštine ZDK Amira Hadžić.

Ona ističe kako će se pred zastupnicima naći nacrti Programa rada Vlade te Skupštine ZDK za 2019. godinu, kao i izvještaji o finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK i o stanju bezbjednosti u ZDK-u za 2018. godinu, kao i izmjene i dopune kantonalnog zakona o visokom obrazovanju.

Kako napominje predsjedavajuća Hadžić, sjednice koje će biti održane 24. aprila će vjerovatno biti i posljednje kojim će ona predsjedavati te da će, u skladu s prethodnim dogovorom, tu funkciju prepustiti stranačkom kolegi iz SDA Ćazimu Huskiću.

– Ja ću ubrzo podnijeti ostavku, jer se želim potpuno posvetiti svom ljekarskom pozivu. Smatram da su četiri godine izbivanja iz struke puno te da više mogu pružiti kao doktorica, a političke ciljeve mogu ostvariti i s pozicije zastupnice – ističe Hadžić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno