Zenica

Saopćenje za javnost: Dnevni dijabetes profil

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Saopćenje za javnost: Dnevni dijabetes profil – Udruženje građana za borbu protiv šećerne bolesti Zenica, (gradsko udruženje) u saradnji sa Federalnim ministarstvom za rad i socijalnu politiku, realizuje projekat  ” Dnevni dijabetes profil”.
Ovim projektom, finansiranim od strane Federalnog ministarsta za rad i socijalnu politiku, bit će obuhvaćeno 1200 pacijenata oboljelih od dijabetesa u gradu Zenica, koji će od strane udruženja dobiti jedan aparat i 50 komada trakica i iz istog uraditi sedmodnevni profil GUK-a, a koji će nadgledati ljekari obiteljske-porodične medicine, zaduženi za ovu realizaciju.
Zbog smanjenog iznosa sredstava, isti će biti sveden na optimalan broj pacijenata od dijabetesa,čime ćemo zadovoljiti okvire projekta.
Naša briga je povečati preventivno djelovanje kod oboljelih kroz projekte ovog tipa i druge projekte.
Nekotrolisan dijabetes donosi komplikacije pacijentima i povećava troškove liječenja zdravstvenim ustanovama.
Ovom putem se zahvaljujemo na dodjeljenim sredstivama od Lutrije BiH od strane Federalnog ministarstva za rad i socijalnu politiku, medijima i svim korisnicima ovog projekta, našim članovima, kao   i svima koji nam daju podršku u našem radu.
UG za borbu protiv šećerne bolesti Zenica – gradsko udruženje:
Haris Delić, predsjednik


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno