Politika

SAOPĆENJE ZA JAVNOST A-SDA ZENICA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradski odbor A-SDA Zenica s gnušanjem odbacuje harangu koja se posljednjih nekoliko dana vodi protiv ove stranke, a što je kulminiralo danas, insinuacijama i neargumentovanim reakcijama gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i njegove informativne kuće RTV Zenica, o navodnom napadu na novinara od strane jednog našeg člana.

A-SDA stranka realizuje svoj program rada u skladu sa demokratskim principima orijentiranim prema svakom našem građaninu, primjereno univerzalnim vrijednostima ljudskih prava i sloboda i ljudskog dostojanstva svakog čovjeka. S tim u vezi, posebno podržavamo slobodu izražavanja i novinarsku neovisnost.

U cilju objektivnog informiranja javnosti vezano za optužbe o navodnom napadu Sulejmana Spahića na novinara RTV Zenica Sinana Gluhića, mi ćemo javnost o ovome detaljno informirati narednih dana. Duboko svjesni činjenice da je najteže obrazlagati događaje i procese koji se imputiraju Stranci, a koji se nisu niti dogodili, javnost ćemo detaljno upoznati u kontekstu naših aktivnosti koje su preduzete u posljednje vrijeme s namjerom iniciranja utvrđivanja odgovornosti za katastrofalno stanje u našoj lokalnoj zajednici po pitanju propadanja javnih preduzeća, NK Čelika i sl.

Ono što je činjenica jeste da fizičkog napada nije bilo, a da verbalni konflikt do kojeg je došlo između Sulejmana Spahića i Sinana Gluhića nema niti političku, niti novinarsku pozadinu i dimenziju.

S tim u vezi, pozivamo nadležne organe da efikasno istraže sve okolnosti ovog verbalnog konflikta i da protiv odgovornih preduzmu zakonske mjere, jer niko nema pravo da pod ‘kišobranom neovisnosti’ uznemirava javnost.

Gradski odbor A-SDA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno