Politika

Gradonačelnik Fuad Kasumović osudio napad na novinara RTV Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Fuad Kasumović osudio napad na novinara RTV Zenica – Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović oštro je osudio napad na novinara JP “RTV Zenica” d.o.o. Zenica Sinana Gluhića, koji se dogodio danas u centru Zenice.

Novinar Sinan Gluhić fizički je napadnut od strane visokopozicioniranog člana stranke A-SDA.

Kao gradonačelnik Zenice izražavam duboku osudu čina napada na novinara RTV Zenica i to od strane visokorangiranog člana stranke A-SDA koja čini većinu u Gradskom vijeću Zenica i Skupštini Zeničko – dobojskog kantona. To nije samo napad na slobodu mišljenja i izražavanja, to je napad na bezbjednost svih građana Zenice i to od strane lica koja bi trebala štiti ustavno – pravni poredak i raditi u interesu svih građana Zenice“, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Naveo je kako se ne smije događati da ljudska prava u Zenici budu ugrožena ili povrijeđena na bilo koji način, a ponajmanje fizičkim napadima.

Zahtijevam da Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona na čelu s ministrom Dariom Pekićem, koji je član stranke iz čijih redova dolazi napadač na dugogodišnjeg novinara, koji je uz to i ratni vojni invalid, što prije poduzme aktivnosti na utvrđivanju okolnosti koje su dovele do ovog događaja i adekvatnom sankcionisanju počinioca. U suprotnom, pozivam ministra da podnese ostavku. Između ostalog i zbog lošeg stanja u MUP-u ZDK gdje je pored velikog broja školovane i nezaposlene omladine u svoga savjetnika promovisao za zloupotrebu položaja pravosnažno osuđivanog penzionera Fadila Jaganjca”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Istakao je da očekuje da MUP ZDK primijeni sve ovlasti u cilju zaštite javnog reda i mira te osiguranja bezbjednosti svih građana Zenice.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST FUADA KASUMOVIĆA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno