Zenica

Saopćenje: Sastanak ministra sporta sa predstavnicima Karate saveza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sastanak ministra sporta sa predstavnicima Karate saveza

Dana 02.12.2019.godine u Ministarstvu za obrazovanje, nauku , kulturu i sport ZDK održan je sastanak predstavnika nadležnog ministrastva koje su predvodili ministar gospodin Spahija Kozlić i pomoćnik ministra, gospodin Marinko Tokić sa jedna strane, a sa druge strane bili su predstavnici Karate saveza ZeDo kantona, predsjednik Arnel Kalušić, potpredsjednik Franc Jakić i sekretar saveza Dževad Begić.

Predstavnici KS ZeDoK prezentovali su dosadašnje aktivnosti oko formiranja , rada i planova za dalji nastavak rada najmlađeg strukovnog saveza na nivou kantona. Predsjednik Saveza istakao je da Savez kao i karate na nivou Kantona imaju sjajnu perspektivu kada je u pitanju rad sa klubovima, ali da se problemi javljaju kad takmičari klubova ostvare rezultat i dobiju poziv za predstavljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine na Evropskim i Svjetskim prvenstvima. Predstavnici Saveza izražavaju veliku zahvalnost na razumijevanju i svakoj vrsti pomoći koja je do sada data od strane nadležnog ministarstva. Posebno se ovaj aspekt odnosi na pomoć prilikom odlaska reprezentativaca na Evropska i Svjetska prvenstva, jer bez te pomoći takmičari ne bi mogli odazvati se pozivu selektora.

Ministar i pomoćnik ministra obećali su svaku vrstu pomoći kako institucijalnu, tako i finansijsku, kako Savezu, tako i klubovima u skladu sa usvojenim budžetom , zakonskim propisima, te mogućnostima u datom trenutku. Za nastavak suradnje dogovorene su aktivnosti oko jačanja karate saveza ZeDo kantona u svakom pogledu, te posjeta nadležnih iz ministarstva na kolu kantonalne ligu i polaganju sudijskih zvanja 22.12.2019.godine u Tešnju.

Upravni odbor  KS ZeDo kantona



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno