Politika

Saopćenje: POKRET otvorio prostorije u centru Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas su (9.maj), simbolično, na datum koji se obilježava kao Dan Evrope, Dan zlatnih ljiljana i Dan pobjede nad fašizmom, tačno u „5 do 12“, zvanično otvorene prostorije političke stranke POKRET.

Svečanost otvaranja kancelarije, u ulici Kočevska čikma broj 2, neposredno iznad platoa robne kuća „Zeničanka“, osnivači POKRET-a iskoristili su za promociju političkog programa jedinstvenog naziva – „Zenica za 10!“

„Od uzavrelog grada postali smo grad koji umire i grad iz kojeg se odlazi. Nepotizam, strahovlada, zloupotreba položaja i ovlasti i javašluk, nažalost, nešto je po čemu se u BiH i regionu (pre)poznaje današnja Zenica. Bilo bi pogubno da se nastavi trenutna politika i opšti je dojam većine Zeničana da ovaj režim Zenica ne bi preživjela još godinu dana, a kamoli cijeli mandat. Zato pozivamo građane da se pokrenu, da ne pristanu biti dio ovakve Zenice. U zeničke domove, ustanove, objekte… umjesto svađe, prijetnji, ucjena i haosa, vratimo toleranciju, međusobno uvažavanje i saradnju za dobrobit svih”, izjavio je Alen Kapković, predsjednik POKRET-a i zastupnik u Skupštini ZDK i

Na izradi „Programskih prioriteta“ POKRET-a radili su visokoobrazovani i kvalitetni kadrovi. Rješenja koja ova nova politička opcija nudi za porodicu, mlade, sport, privredu, infrastrukturu, zdravstvo, ekologiju, kulturu, turizam i reformu javne uprave u POKRET-u vjeruju da će građani Zenice prepoznati i podržati kandidate sa liste za Gradsko vijeće, kao i kandidata POKRET-a za gradonačelnika Zenice.

POKRET poziva na saradnju sve opozicione stranke u Zenici, kako bi se na lokalnim izborima ove jeseni promijenila gradska vlast, a za dobrobit svih građana Zenice.

„Spremni smo za razgovor i dogovor sa svim opozicionim strankama i pozivamo ih da se ovdje okupimo kako bismo zajedno radili za spas Zenice. Imamo sve potencijale da, kao nekada, budemo nositelji privrednog razvoja i sportski centar BiH, ali smo, lošom politikom, dospjeli na začelje u svim oblastima života”, poručio je Adnan Šabani, potpredsjednik POKRET-a i aktuelni ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.

Na poboljšanju stanja u Zenici, POKRET, osim sa partnerima iz političkog života, želi raditi i sa nevladinim sektorom i svim građanima Zenice. Iz tog razloga sa svečanosti je upućen poziv Zeničanima da, bez obzira na svoje političko opredjeljenje, svoje prijedloge i ideje za bolje sutra, svakodnevno, sa rukovodstvom stranke u kancelariji mogu podijeliti u terminu od 09 do 16 sati.

POSTANI DIO PROMJENE!

BUDI U POKRETU!

BUDI DIO BOLJE ZENICE!

Letak POKRET



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno