Politika

Gradonačelnik Kasumović čestitao Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope i Dan Zlatnih ljiljana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Kasumović čestitao Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope i Dan Zlatnih ljiljana

Svake godine, 9. maja, prilika je da se prisjetimo važnih događaja koji su oblikovali našu stvarnost i podigli nas iznad zla fašizma. Ovaj dan nije samo simbol pobjede, već i podsjetnik na kontinuiranu borbu za slobodu i demokratiju. Stoga, želim čestitati svim građanima Bosne i Hercegovine, posebno Zeničankama i Zeničanima, Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope i Dan Zlatnih ljiljana.

Fašizam ostaje tamna mrlja u povijesti, ali i podsjetnik na snagu čovječanstva da se suprotstavi tiraniji i mraku. Naša trajna obaveza je da se sjećamo hrabrosti onih koji su se žrtvovali u toj borbi, te da se zalažemo za promociju civilizacijskih vrijednosti.

Također, ponosno čestitam našim Zlatnim ljiljanima, koji su hrabro stali u odbranu Bosne i Hercegovine. Njihova predanost i žrtva omogućili su nam da danas gradimo budućnost u miru, prevazilazeći sve izazove koji su pred nama. Neka njihov primjer bude vodilja za sve nas dok nastavljamo graditi bolje sutra za naše generacije.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno