Politika

Saopćenje: Ministar Isak položio cvijeće na na spomen obilježja “Kameni spavač” i “Papirna” u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar Isak položio cvijeće na na spomen obilježja “Kameni spavač” i “Papirna” u Zenici

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i savjetnik ministra Federalnog MUP-a Kasim Alić položili su danas cvijeće u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na spomen obilježja “Kameni spavač” i “Papirna” u Zenici, kako bi odali počast svim žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine, ali i Narodnooslobodilačkog rata 1941.-1945.godine.

Ministar Isak tom prilikom čestitao je svim građanima Bosne i Hercegovine Dan nezavisnosti te poručio: “Danas se borimo da očuvamo nezavisnost BiH, nismo se predali niti posusustali u ratu pa nećemo ni danas u miru kada vodimo političke ratove za očuvanje naše nezavisnosti i kako naša mladost ne bi ponovo proživjela ono što smo mi braneći svoju slobodu i nezavisnost.”

Republika Bosna i Hercegovina je nakon održanog referenduma o nezavisnosti stekla međunarodno priznanje te uz ogromne žrtve sačuvala svoje međunarodno priznate granice i potvrdila svoj državnopravni kontinuitet.

Svečanom defileu prisustvovali su predstavnici institucija u FBiH, predstavnici brojnih boračkih udruženja, delegacije političkih stranaka kao i mnogobrojni građani.

SAOPĆENJE ZA JAVNOSTStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno