Politika

Nermin Mandra novi predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK, potpredsjednici iz Zenice, Tešnja i Breze

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nermin Mandra novi je predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Zeničko-dobojskog kantona. On je danas izabran na tu dužnost, na kojoj će zamijeniti Miralema Galijaševića.

Kantonalni odbor izabrao je i Selvedinu Sarajlić Spahić iz Zenice, Aliju Ogrića iz Tešnja i Vedada Jusića iz Breze za potpredsjednike KO SDA ZDK.

Nermin Mandra, državni poslanik i bivši načelnik Kaknja, rođen je 17. decembra 1969. godine u Kaknju. Mašinsku tehničku školu je završio u rodnom gradu, a mašinski fakultet u Sarajevu. Član Stranke demokratske akcije je od njenog osnivanja. Početkom rata je bio dobrovoljac Armije BiH.

U JP „Radio Kakanj“ je do 2001. radio kao direktor i urednik. Potom je tri godine radio u Termoelektrani „Kakanj“.

Na poziciju ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Zeničko-dobojskom kantonu imenovan je 2003. godine. Tu se zadržao dva mandata.

Za načelnika Kaknja izabran je 2012. Na narednim lokalnim izborima je ponovo izabran za načelnika, ali je na pola drugog mandata izabran za zastupnika u Parlamentu BiH. Na izborima 2022. ponovo je izabran za državnog zastupnika.

Mandra je nakon izbora kazao da se današnjim aktivnostima završio šestomjesečni proces izbora u SDA koji je počeo u oktobru s Kongresom.

“Vrlo mukotrpnu fazu u radu stranke smo završili jer uvijek imamo blage tenzije unutar naših redova. Mlado smo demokratsko društvo i ne shvatamo na najbolji mogući način pojam demokratije, pa uvijek imamo zaostalih napona i pukotina. Sada ćemo se okrenuti ka naprijed, pred nama su lokalni izbori, želimo jačati stranačku infrastrukturu. Imamo Vladu ZDK i skupštinsku većinu koja je stabilna i očekujemo intenzivan rad i sigurno je da će imati podršku ovih struktura”, kazao je Mandra.

Dosadašnji predsjednik KO SDA ZDK Miralem Galijašević svoje političko djelovanje nastavlja u Predsjedništvu SDA BiH i kao predsjednik Kadrovske komisije SDA BiH.

SDA u ZDK je na vlasti sa blokom stranaka i nezavisnih zastupnika koji su izabrali Vladu, na čijem čelu je Nezir Pivić. Ono što je sigurno je da će Mandrin dolazak na čelo kantonalne SDA donijeti novu energiju i način rada u ovoj stranci.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno