Politika

VIDEO: Delegacije Vlade i Skupštine odale počast patriotama i civilnim žrtvama rata, upriličen prijem za udruženja branilaca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, delegacije Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona te udruženja branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-95. položile su cvijeće i odale počast patriotama koji su odbranili nezavisnost i suverenitet BiH, kao i svim civilnim žrtvama rata, na spomen obilježju Kameni spavač u Zenici.

Čestitku za Dan nezavisnosti uputio je predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić koji je podsjetio da su se prije 32 godine većina građana na referendumu održanom 29. februara i 1. marta izjasnili da žele da žive u nezavisnoj i slobodnoj Bosni i Hercegovini.

– Poruke Dana nezavisnosti su da ne smijemo zaboraviti ljude koji su smogli hrabrosti i snage da tog dana izađu na referendum i daju svoj glas za nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Posebno mi Bošnjaci, koji nemamo rezervnu domovinu, to trebamo znati i cijeniti koji su to ljudi u BiH. Na Dan nezavisnosti posebnu počast odajemo patriotama koji su dali svoje živote i dijelove tijela za državu BiH, da ih nikad ne zaboravimo i da bude vječno i trajno sjećanje na njih – rekao je predsjedavajući Huskić.

Naglasio je da BiH mora težiti i napredovati na putu evroatlantskih integracija, ulasku u EU i NATO, kako bi država BiH bila sigurnija i sretnija u budućnosti.

Nakon odavanja počasti upriličen je svečani prijem za predstavnike boračkih organizacija ARBiH i HVO-a, civilnih žrtava rata i Saveza logoraša, kao i predstavnika udruženja SUABNOR-a u Zeničko-dobojskom kantonu.

Povodom Dana nezavisnosti BiH, Skupština Zeničko-dobojskog kantona večeras u 19:00 organizuje svečanu akademiju u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno