Politika

Sanja Renić zbog prijetnji smrću podnijela prijavu protiv Ive Tadića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sanja Renić, zastupnica Naše stranke u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, podnijela je prijavu Federalnoj policiji protiv Ive Tadića, dopredsjedavajućeg Skupštine ZDK. Povod je prijetnja smrću koju joj je Tadić uputio na posljednjoj sjednici Skupštine.

„Audio i videozapis prijetnje su već eksploatisani po društvenim mrežama. Jasno se čuje kako u toku mog govora kaže da sam mrtva. To doživljavam kao prijetnju smrću. Taj audio i videomaterijal će biti korišten u procesu dokazivanja istinitosti mojih navoda. To nije prvi put da Tadić ostrašćeno reaguje na moje nastupe jer je povezan s odlukama Vlade čiju zakonitost propitujem“, rekla je Renić.

Iz Predsjedništva Naše stranke ovim povodom kažu: „Vjerujemo u nepristrasnost policijskih i pravosudnih organa u ovom slučaju. Vjerujemo i u njihovo shvatanje ozbiljnosti ovog slučaja koji izaziva sumnju u potpuno uništenje demokratskih procesa u ZDK i pozivamo ih na žurno reagovanje.”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno