Politika

Ramo Isak (delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH): Kada će biti imenovan direktor Federalne uprave policije?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH, delegat Ramo Isak se obratio s pitanjem za ministra FMUP-a – zašto još uvijek nije imenovan direktor FUP-a? Isak ističe da je neprihvatljivo, a izražava i svoju sumnju da li je to čak u skladu i sa zakonskim propisima, da već dvije godine tu funkciju obavlja vršilac dužnosti.

Istovremeno, Isak je uputio pitanje i navedenom v.d. direktoru FUP-a zašto se detašman FUP-a u Zenici ne bavi poslovima koji su im u nadležnosti, nego se naočigled javnosti stavlja određenim političkim opcijama na raspolaganje. Naime, detašman se na ovakav način ustvari upetljao u politiku, a ne politika u policiju, kako se u posljednje vrijeme navodi u nekim medijima. Isto tako, neprihvatljivo je da se šef detašmana u Zenici javno bavi pitanjima oko izbora policijskog komesara u ZDK, te daje neprikladne izjave na pojedinim kvazi-portalima, a za šta Isak smatra da to vjerovatno nije u skladu s pravilima o medijskim istupanjima pripadnika FUP-a.

Isak zbog toga od pomenutog v.d. direktora i ministra FMUP-a zahtijeva da se detašman u Zenici što prije počne profesionalno baviti svojim poslovima, a u korist jačanja sigurnosti svih građana, te da se što prije izvrši izbor i postavljenje direktora FUP-a. Takođe, delegat Ramo Isak smatra da je neprihvatljivo da Komisija za sigurnost već tri godine nije održala sjednicu i razmatrala Izještaj o sigurnosti u FBiH, te predlaže da se sigurnosna pitanja što prije nađu kao tačka dnevnog reda Komisije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno