Ljudi

Sandra Bagarić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Koncertom u dvorani “Vatroslav Lisinski” 2014. godine, uz orkestar Zagrebačke filharmonije, operna diva Sandra Bagarić proslavila je dvije decenije umjetničkog djelovanja. Od tada je, kaže, u njenom životu sve ostalo isto, osim što njena djeca rastu. I posljednjih dana upravo je okupirana roditeljskim obavezama.

– Trenutno se bavim upisom našeg starijeg sina Marka u srednju školu. Osim toga, beskrajno se veselim dugom, toplom ljetu u našoj kućici na moru te našim ljetnim koncertima duž Jadranske obale, a malo ćemo skoknuti i van lijepe naše – govori Bagarić.

Zimske radosti

S obzirom na to da je rođena Zeničanka, Sandra vrlo rado dođe u posjetu u našu zemlju, a osim rodnog grada, obavezno posjeti i Sarajevo. Svaki put je obuzmu nostalgična sjećanja na djetinjstvo i odrastanje. Kaže da veoma voli pastoralu Bosne i Hercegovine.

– Bili smo prije tri sedmice u Sarajevu, moja sestra Sanja rodila je malu Laru. Konačno cura u porodici tako da će tetka imati kome ostaviti u naslijeđe haljinice i điđe. Ja imam dva sina, a sestra jednog i sad se rodila Lara. Zet Damir Arnaut organizirao nam je izlete na Jahorinu tako da su Borna, Marko i Lovro uživali u zimskim radostima. Uvijek se rado odazovem poslovnom pozivu iz BiH, mada ih trenutno nema – navodi Bagarić.

Otpjevala je sve primadonske operetne uloge – “Grofica Marica”, “Kneginja čardaša”, “Šišmiš”, “Mala Floramye”, “Noć u Veneciji”, “Ko pjeva, zlo ne misli”, “Ljubavni napitak”… Muzika joj je omogućila da, zajedno sa suprugom, obiđe neke od najatraktivnijih svjetskih destinacija te evropske zemlje. Upoznala je divne ljude i njihovu kulturu te se riješila straha od letenja.

– Kroz posao sam koketirala sa svim scenskim žanrovima – opera, opereta, mjuzikl, TV sapunice, voditeljstvo, snimanje reklama. Bila sam i još sam zaštitno lice za mnoge brendove. Zadržala sam osmijeh i optimizam, koji još otvara mnoga vrata. Vječita igra, istraživanje, zanesenost te stalno učenje dopuštaju mi da budem jedno veliko, nasmijano dijete – ističe Bagarić.

Sjaj u oku

Kada nema poslovnih obaveza, operna pjevačica beskrajno uživa u sitnicama koje čine svakodnevni život. Prijaju joj jutarnje krmeljanje u krevetu, kafa na terasi, vožnja biciklom sa sinovima te planinarenju po Sljemenu i Risnjaku.

– Uživam i u kvalitetnom druženju sa prijateljima i, naravno, kao i svaka žena, u šopingu. Kada bude došlo vrijeme za penziju, sebe vidim kao nasmijanu dobrostojeću penzionerku koja diše punim plućima, konačno imajući vremena za sve svoje hobije. Također, voljela bih biti ona koja uživa u hedonizmu te i u tim godinama imati sjaj u oku i animirati društvo i okolinu svojim optimizmom i dobrom životnom kondicijom – iskrena je Bagarić.

Više od 20 godina u sretnom je braku s Darkom Domitrovićem. Kaže da nema čarobnu formulu za sreću i uspjeh u braku te da je, naprosto, s godinama naučila da kontrolira svoj nagli karakter.

– Ne volim recepte, ni ne kuham po receptu. Promišljeni sam improvizator, analiziram, pričam o svojim osjećajima, ne guram probleme pod tepih, čekam da me prođe “žuta minuta”. Naučila sam slušati, uživam u malim trenucima. Naučila sam oprostiti sebi i drugima. Dala sam sebi zadatak da u ljudima vidim dobro, potičem i hrabrim da iz sebe izvuku maksimum, da se ponekada zajedno ismijavamo životu ili ona bosanska: “Udri brigu na veselje.” Svaki dan bez smijeha je izgubljen dan – poručuje Bagarić.

Nikada nisam imala političkih težnji

Na posljednjim izborima u Hrvatskoj Bagarić se priključila listi Milana Bandića, i to kao nestranačka osoba u timu ljudi od struke. Kaže da je počašćena što je mogla biti dio tog mozaika.

– Milana Bandića susrećem već dvadesetak godina i zadivljena sam njegovom energijom i entuzijazmom. Nemam i nikada nisam imala političkih težnji. Pristup listi je prijateljska i ljudska podrška u ovom, za njega teškom trenutku. A drago mi je, također, da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izabrala BiH za prvu inozemnu zvaničnu posjetu – govori Bagarić.

Vjerna sam malim crnim haljinama

– Veoma rano sam definirala svoj stil, poigravam se sitnim detaljima, ali sam već dvije decenije vjerna malim crnim haljinama, klasičnim salonkama, istoj boji i dužini kose. Ne volim eksperimente, građe sam pješčanog sata tako da haljine najbolje naglašavaju moju ženstvenost, koja često koketira s laganim retro stilom. Nisam ekscentrik, manje je više, profinjena decentnost održava ravnotežu sa mojim razigranim karakterom – otkriva Bagarić.

Naučila sam oprostiti sebi i drugima. Dala sam sebi zadatak da u ljudima vidim dobro, potičem i hrabrim da iz sebe izvuku maksimum



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno