Info

Samo 10 zemalja u svijetu nije u konfliktu

Samo 10 zemalja u svijetu nije u konfliktu
Samo 10 zemalja u svijetu nije u konfliktu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Samo 10 zemalja u svijetu nije u konfliktu- Studija upozorava na pogoršavanje sukoba na Bliskom istoku, izbjegličku krizu i sve veći broj terorističkih napada.

Samo 10 zemalja u svijetu trenutno ne učestvuje ni u jednom konfliktu, pokazala je studija desetogodišnjeg Indeksa globalnog mira u kojoj se konstatira da čovječanstvo u posljednjih 10 godina nikada nije bilo dalje od mira u svijetu.

Sudeći prema autorima ove studije, svijet postaje sve opasnije mjesto za život.

Samo Švicarska, Bocvana, Panama, Čile, Kostarika, Urugvaj, Vijetnam, Katar, Mauricijus i Japan u proteklih 10 godina nisu učestvovali ni u jednom konfliktu, prenosi Tanjug.

Nemirnija godina

Pogoršavanje sukoba na Bliskom Istoku, nedostatak rješenja za izbjegličku krizu i povećan broj smrtnih ishoda prouzrokovanih terorističkim napadima razlog su za to što je 2016. znatno manje mirna od prethodne godine, navodi se u studiji Instituta za ekonomiju i mir, prenosi londonski Independent.

Indeks pokazuje da je 81 zemlja postala mirnija u odnosu na prethodnu godinu, dok se situacija pogoršala u njih 79.

balkans.aljazeera.net



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno