Sudske klupe

Sabahetu traže policije u cijeloj BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kraljicu džeparoša, Sabahetu Džindo (54), nakon kriminalističke obrade zbog krađe 26.000 KM od Zdenke Baroje na pijaci u Prijedoru, preuzela je banjalučka policija. Nakon krim-obrade u Centru javne bezbjednosti Banja Luka, ova kradljivica je predata policiji iz Teslića i Doboja I, gdje se, također, sumnjiči za nekoliko krivičnih djela krađe. Banjalučka policija jučer je Okružnom tužilaštvu u ovom gradu podnijela izvještaj protiv Džindo, zbog krivičnog djela krađa kojom je oštećenoj pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 2.000 KM. Džindo se, naime, sumnjiči da je, 20. decembra prošle godine u ugostiteljskom objektu u Banjoj Luci, iskoristila nepažnju oštećene kojoj je uzela torbu, a potom je odnijela u drugi dio lokala.

pogledajte VIDEO KRAĐE IZ ZENICE

Nakon toga, iz torbe je neprimijetno izvukla dva ženska novčanika s novcem. Nakon što je iz torbe ukrala novčanike, prišla je ponovo za sto oštećene, te spuštajući ukradenu torbu, pažnju joj skrenula udarivši svojom torbom o sto i pitajući je da li ima olovku da joj pozajmi. Nakon toga, odmah se sa ukradenim stvarima udaljila iz pomenutog lokala. Nakon obrade u policiji u Prijedoru, Tesliću, Banjoj Luci i Doboju, noć sa srijede na četvrtak Džindo je provela je u prostorijama MUP-a Tuzlanskog kantona, nakon što ju je policija MUP-a TK preuzela od policije RS-a i sprovela u Tuzlu. Džindo je u tuzlanskoj policiji kriminalistički obrađena i saslušana na okolnosti više djela izvršenih na način kako to ona godinama radi.

-U prostorije MUP-a TK sinoć je dovezena S.Dž i nad njom je izvršena kriminalistička obrada. Trenutno čekamo da je preuzme policija MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona, odakle je, također potražuju zbog izvršenja krivičnih djela, kazao nam je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK. Za Džindo, naime, traga i policija iz Tomislavgrada, zbog krađa u ovom dijelu zemlje. Saznajemo da Džindo, uopće, nije pokazivala bilo kakve znake uznemirenosti prilikom ispitivanja, te da je hladno odgovarala na pitanja inspektora. 

Redakciji ”Dnevnog avaza” obratio se Mirsad Džindo, suprug kraljice džeparoša, koji tvrdi da njegova supruga, osim krađe u Zenici, nema veze sa krađama na području Prijedora, Doboja, Teslića, Livna, te Tuzle. Džindo, koji se našoj redakciji obratio u želji da demantira da je njegova supruga počinila sva krivična djela za koja je osumnjičena, kategorično je odbio da se fotografiše.

– Radio sam nekad u policiji i znam kako ide procedura. Njima je u interesu da riješe i ostale slučajeve krađa, pa su našli žrtveno jagnje i odlučili da joj prišiju i što jeste i što nije uradila – kaže Mirsad. On je potvrdio pisanje ”Dnevnog avaza” da je supruzi dijagnosticirana šizofrenija i kleptomanija, a dodao je da se zbog toga godinama liječi u Psihijatrijskoj klinici u Jagomiru.

– Redovno je odlazila u Jagomir, gdje je primala i terapije. Nekad je znala gore i boraviti. U posljednjih godinu dana joj je bilo bolje, a najbolje se osjeća kada je u krugu porodice. Nažalost, u trenutku krađe u Zenici, bio sam u Americi i dogodilo se šta se dogodilo – tvrdi Mirsad. Na naše pitanje da li je poznaje pomagaće supruge, budući da novac nikad policija ne pronađe, te da li je, eventulano i on umiješan u krađe, Mirsad je rekao:

– Ma, kakvi pomagači. A, i ja nemam veze s tim. Ona nema potrebe da krade. Ima sve u životu. Jednostavno, to je bolest. I nije istina da novac ne bude pronađen. Ona je nakon krađe 7.000 KM od jedne osobe u BBI-a centru, vratila novac vlasniku. Naravno, to niko nije objavio. Neugodno mi je, shvatite me… O njoj se piše kao da je najveći kriminalac u državi. Čak su joj prišili i neke krađe u Hrvatskoj. Pa, mi nismo bili u Hrvatskoj već nekih deset godina, jer idemo na crnogorsko primorje – zaključio je Mirsad.

pogledajte VIDEO KRAĐE IZ ZENICE

AVAZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno