Košarka

Sa pressa u OKK Čelik – Uz podršku navijača do pobjede za majstoricu polufinala

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sa pressa u OKK Čelik – Uz podršku navijača do pobjede za majstoricu polufinala – Nakon nesretnog poraza u prvoj utakmici polufinala Play off-a za prvaka A-1 lige KSBiH, sezona 2018/2019, gdje su u nedjelju košarkaši Čelika minimalno poraženi od Igmana Burch University na Ilidži (80:78), ove srijede izabranici Armela Mujakovića igraju revanš meč protiv ekipe Igmana BU.

Utakmica je na rasporedu u srijedu 24.4.2019. godine u Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici sa početkom u 18 sati na centralnom terenu.

Danas je u prostorijama Kluba, održana press konferencija povodom navedene utakmice.

Prisutnim su se obratili  predsjednik OKK Čelik Goran Bulajić, šef struke Armel Mujaković, te prvotimci Adi Bambur i Vildan Hodžić.

Predsjednik Bulajić, ukratko je rezimirao rezultat prve polufinalne utakmice Play offa, koja je odigrana u nedjelju na Ilidži.

-Naši momci nesretno su izgubili ovu utakmicu od prvoplasirane ekipe u ligaškom dijelu takmičenja, KK Igman Burch University od 2 poena razlike. Odlična igra naših momaka, izvrsno zalaganje na terenu, imali smo pobjedu u svojim rukama, ali na kraju više sportske sreće imali su domaćini. Fer i korektna utakmica sa obje strane. Takođe, pohvalio bih kvaliteteno suđenje sa dobro izbalansiranim odlukama. Definitivno, žal ostaje za izgubljenom pobjedom. Nadam se da će navijači, naši sugrađani, pronaći snagu i energiju, te doći sutra i podržati naše momke -, izjavio je, pored ostalog, Bulajić.

Trener Mujaković se složio da je utakmica bila izvrsna, da je na Ilidži prikazana odlična košarkaška predstava, te da se nada da će i sutra u Areni naši momci odigrati maestralno i izjednačiti seriju u pobjedama na 1:1.

-Mislim da smo mi kvalitetnija ekipa što smo pokazali i u prvoj utakmici. Mi smo prošle godine protiv Goražda izgubili prvu utakmicu, ali smo pokazali da smo bolji, te smo otišli do kraja, nadam se i ove godine da će biti tako. Treba nam podrška i nadam se da će doći navijači da nas podrže. Ove sezone smo četiri-pet utakmica izgubili nesretno u posljednjim sekundama, nadam se da je vrijeme došlo da i nas sreća malo pogleda. Imali smo dosta pehova ove sezone, ali sve se to može promijeniti u ovoj sedmici, eventualnom pobjedom u srijedu, te u majstorici -, rekao je Mujaković.

Adi Bambur i Vildan Hodžić pozvali su sve navijače, ljubitelje košarke, da dođu sutra u Arenu i pruže podršku ovoj mladoj ekipi Čelika.

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – KK Igman BU na rasporedu je u srijedu 24.4.2019. godine u Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici sa početkom u 18 sati na centralnom terenu.

E.Imamović

Foto sa OKK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno