Rukomet

Rutinska pobjeda rukometaša Čelik Juniora nad Bosnom TS

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rutinska pobjeda rukometaša Čelik Juniora nad Bosnom TS – Uokviru devetog kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, u Zenici su igrali domaća ekipa ŠR Čelik Junior i RK Bosna TS iz Tešnja. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ pred 50-ak gledalaca, sa koje donosimo i foto galeriju. Zasluženu pobjedu ostvarili su rukometaši Čelik Juniora.

Rezultat: Čelik Junior – Bosna TS  32:24 (15:13).

Sudijski par bio je A.Borogovac i N.Beširović, delegat Damir Gadžo;

Najefikasniji kod Čelik Juniora bio je Amar Kobilica sa 10, Edhem Grabus 5 i Muhamed Ajanović 4 gola.

Kod Bosne TS prvi strijelci su bili Franjo Dudak 7, Nikola Sauka 5 i Zlatko Isaković 4 gola;

Sastav ekipe Čelik Junior i strijelci:

Amar Kobilica 10, Faris Telalović, Amer Ekinović, Anes Suljić 1, Emel Šabić 1, Ajdin Tufekčić, Demir Šabanović 2, Edhem Grabus 5, Omer Suljić 2, Malik Delić, Dragan Martinović 3, Džan Čeljo, Jasmin Beganović, Selmin Zahirović 2, Muhamed Ajanović 4, Filip Stipac 2;

(Treneri Ago Grabić, Vladimir Zeljko, službeno lice Dženan Dedić);

Favorizovana ekipa Čelik Juniora zabilježila je rutinsku pobjedu protiv „fenjeraša“ na tabeli, ekipe Bosna TS iz Tešnja. U prvom poluvremenu vidjeli smo dosta izjednačenu utakmicu, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a gosti iz Tešnja čak četiri puta su imali i minimalnu prednost, 7:8 u 15′, zatim 8:9, 9:10 i 10:11.

Domaći rukometaši su imali u nekoliko navrata dva gola prednosti, a na kraju prvog poluvremena bilo je 15:13 za Čelik Junior. U prvom poluvremenu trener Grabić je u igru ubacio nekoliko mlađih rukometaša sa manjom minutažom.

U drugom poluvremenu domaći su ubacili u brzinu više i nijednog trenutka nisu dozvolili da Tešnjaci ugroze njihovu zasluženu pobjedu, a završilo je 32:24 za Čelik Junior. Nezadrživ u domaćoj ekipi bio je Amar Kobilica, koji je postigao 10 golova. Ovo je peta pobjeda Zeničana, uz dva remija i jedan poraz u tekućem prvenstvu. Tešnjaci imaju jedan remi i sedam poraza. Na čelu tabele je Krivaja iz Zavidovića, bez poraza

U narednom 10.kolu „Čelik junior“ gostuje u Žepču kod RK Žepče.

Drugi zenički prvoligaš, RK Čelik, u ovom kolu gostuje kod ekipe Krajina u Cazinu, a utakmica je na programu večeras u 19 sati (16.11.2019.g.)

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno