Rukomet

I dalje upitno učešće rukometne reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Do sada je mnogo toga urađeno po pitanju organizacije rukometnog sporta, ali sve to još uvijek nije dovoljno.

“Ima napretka i to je veoma vidljivo, ali treba reći da ima još problema. To se prije svega odnosi za dobijanje ID broja od Poreske uprave FBiH, koju smo tužili te je zakazano prvo ročište 29. novembra zahvaljujući angažovanju predsjedniku VSTV-a Milana Tegeltije kojem se na tome najiskrenije zahvaljujemo. Ako se ovaj problem ne riješi, onda je veliko pitanje da li će rukometaši BiH biti dio prvenstva Starog kontinenta, jer nam treba između 100.000 i 150.000 KM”, rekao je Umičević.

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH nedavno je prihvatio inicijativu direktora ŽRK Borac Darka Savića za formiranje ženske “A” reprezentacije.

Njegova inicijativa prihvaćena je od rukovodstva Saveza te je naišla ne veliki odjek kod klubova kao i u sjedištu EHF-a.

Podsjetimo, Evropsko prvenstvo počinje 10. januara, a BiH svoju prvu utakmicu igra dan kasnije protiv domaćina Norveške.

klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno