Rukomet

Rukometaši Čelika spremni putuju na gostovanje u Donji Vakuf

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RK ČELIK SPREMAN ZA DONJI VAKUF

• U utakmici 5. kola Prve lige F BiH Čelik gostuje u Donjem Vakufu
• Povrijeđeni Velid Čelenka i Mario Filipović

Rukometaši RK Čelika bili su slobodni ovog vikenda, jer je RK Travnik odustao od daljeg takmičenja. Ipak, u RK Čeliku se cijele sedmice veoma ozbiljno radilo i treniralo za utakmicu u narednom vikendu, kada RK Čelik, u nedjelju 23. oktobra, gostuje u Donjem Vakufu, kod istoimene domaće ekipe rukometaša.

– Svi igrači RK Čelika su zdravi i spremni za narednu utakmicu 5. prvenstvenog kola Prve lige F BiH. Za sada zna se da u Donji Vakuf neće putovati povrijeđeni Velid Čelenka, a upitan je, zbog bolova u koljenu, i veoma iskusni Mario Filipović. Pivot Ajdin Starčević se potpuno oporavio nakon povrede ramena, tako da na raspolaganju sada imam 20 igrača, pa ću sastav protiv RK Donjeg Vakufa odrediti pred sami polazak u Vakuf. Ekipu Vakufa izuzetno cijenim i nikada protiv njih nismo lagano osvajali bodove, ali na ovom gostovaju ne dolazi u obzir ništa drugo osim naše pobjede i dva nova boda za našu ekipu – kaže trener RK Čelika Ljubomir Filipović.

Rukometaši i treneri u RK Čeliku pred ovu utakmicu kažu da imaju ubjedljivo najbolju ekipu u Prvoj ligi Federacije BiH i da, ako ne bude sudijskih namještanja i smijurija zbog očiglednog pristrasnog i navijačkog suđenja za jednu ekipu i sličnih prevara, kao u prethodnom prvenstvu, da RK Čelik nema gdje izgubiti bodove. I u ovom prvenstvu kažu – već su se pojavila otvorena navijačka suđenja, koja su izazvala ironični smjeh na nekim utakmicama.

Mevludin Čehajić, kapiten i golman RK Čelika:

– Na žalost ovogodišnja sezona je mnogo slabija u našoj Ligi nego što je bila prethodna sezona i ako ne bude sudijskih i drugih ,,čarki” mi u ovom prvenstvu praktično nemamo ozbiljnog konkurenta. Najbolji smo i idemo na pobjede u svim utakmicama, pa prema tome i u Donjem Vakufu – kaže Čehajić.

Od tri prvensvena kola, koliko je RK Čelik do sada odigrao, osvojeno je svih šest bodova.

– Idemo dalje! – kaže kapiten Čehajić.

Tekst i foto
RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno