Rukomet

Ubjedljiva gostujuća pobjeda rukometaša ŠR Čelik junior u Kiseljaku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici četvrtog kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2022/2023, sinoć, 15.10.2022.godine, u Kiseljaku su igrali domaća ekipa RK Kiseljak i zenička ekipa ŠR Čelik junior

Ubjedljivu i zasluženu pobjedu u ovom meču zabilježila je gostujuća ekipa iz Zenice, ŠR Čelik Junior.

Rezultat: RK Kiseljak – ŠR Čelik junior 24:40 (11:19);

Isključenja: RK Kiseljak 26 minuta, ŠR Čelik junior 12 minuta;

Sastav ekipe ŠR Čelik junior i strijelci:

Salih Čelarević 2, Faris Mrako 2, Jasmin Omerović 5, Amer Ekinović 2, Anes Suljić 6, Adi Šabić 1, Ajdin Tufekčić, Demir Šabanović 5, Edhem Grabus 2, Stjepan Baltić 2, Džan Čeljo, Muhamed Ajanović 6, Ismar Đapo, Ahmed Sivac 2, Tin Filipović 3, Toni Međugorac 2.  (Trener Vladimir Zeljko, službeno lice Dženan Dedić);

Kod Čelik juniora najefikasniji su bili Anes Suljić i Muhamed Ajanović sa po 6 golova, te  Jasmin Omerović i Demir Šabanović po 5 golova;

Kod Kiseljaka najefikasniji je bio Berin Ahić sa 10 golova;

Ovo je četvrta pobjeda rukometaša ŠR Čelik junior od četiri odigrana kola u tekućem prvenstvu. O samoj utakmici u Kiseljaku saopštio nam je trener ŠR Čelik junior, Vladimir Zeljko:

-Sigurna u ubjedljiva pobjeda naše ekipe. Jedna, ne u početku baš i lagana utakmica koju su naši igrači riješili u svoju korist. Pristup u igri koji smo dogovorili u svlačionici i nije baš ispoštovan, al’ bez obzira bodovi idu za Zenicu. I u ovoj, kao i u svim dosadašnjim utakmicama, naša ekipa je pokazala da ima strašan potencijal i da tu imamo još puno prostora za napredak, kako kolektivno tako i individualno. Ova mlada ekipa je postala brend o kojoj se priča u cijeloj  BiH. Takođe, veliki dio rukometne javnosti nas svrstava u potencijalne favorite za ulazak u PL, što i nije naš primarni cilj, ali ako nam se ukaže prilika sigurno ćemo je iskoristiti. Treba istaći podatak da su se u ovoj utakmici svi igrači upisali u listu strijelaca, što dovoljno govori o naprijed rečenom. Naša ekipa je trenutno lider na tabeli Prve lige FBiH, grupa Sjever. Narednu utakmicu igramo protiv Rudara iz Banovića u zeničkoj Areni -, kazao nam je trener Zeljko.

Drugi zenički ligaš, RK Čelik, bio je slobodan u 4.kolu.

U narednom, petom, kolu ŠR Čelik Junior je domaćin ekipi Rudara iz Banovića, a drugi zenički ligaš, RK Čelik, gostuje ekipi Donji Vakuf. (Izvor Sport DC).

Rezultati 4.kola (izvor SportDC):

Kiseljak – Čelik junior 24:40

Žepče – Donji Vakuf 46:30

Bosna Tešanj – „Sana 7“ 38:27

Krajina – Jajce 42:38

Rudar (B) – Nova Bila 42:25

(Slobodna je bila ekipa RK Čelik)

Nakon četiri kola, prvi na tabeli sa četiri  pobjede je ekipa Čelik junior, drugo i treće mjesto su RK Čelik i Rudar sa po tri pobjede i utakmicom manje.

Parovi 5.kola (izvor SportDC):

Čelik junior – Rudar

Donji Vakuf – Čelik

„Sana 7“ – Žepče

Nova Bila – Bosna Tešanj

Jajce – Kiseljak

(Slobodna ekipa Krajina)

E.Imamović

Foto sa ARTinfo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno