Zenica

Rudari za rudare: 82.395 KM za porodice poginulih

Ukupno 5.493 radnika iz šest rudnika u Federaciji BiH prihvatilo je da učestvuju u akciji prikupljanja finansijske podrške porodicama rudara koji su stradali u jami “Raspotočje” 4. septembra 2014., čime je prikupljeno 82.395 KM. Akciju je pokrenuo Samostalni sindikat radnika rudnika FBiH, a u njoj su učestvovali radnici: Rudnika “Kreka” (1.554 radnika), RMU “Kakanj” (1.593), RMU “Breza” (1.259), RMU “Zenica” (639), RMU “Abid Lolić” (317) i RU “Gračanica” (141 radnik).

Porodicama smrtno stradalih radnika RMU “Zenica” u jami “Raspotočje” Hajrudina Bradarca, Mehmeda Dizdarevića, Mehmedalije Halilovića, Fahira Halača i Fejze Isakovića, na sjednici Predsjedništva SSRRFBiH 16. februara u Sarajevu, bit će dodijeljeno po 16.479 KM.

Radnici RMU “Đurđevik” izjasnit će se o učešću u akciji do kraja februara, dok u RMU “Banovići” neće biti izjašnjavanja o otvorenom pozivu SSRRFBiH.

Upravni odbor SSRRFBiH zahvalio je svim uposlenim, kao i upravama rudnika koji su dobrovoljno učestvovali u akciji prikupljanja finansijske podrške porodicama stradalih rudara, saopćeno je iz te organizacije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: