Zenica

Sastanak u sjedištu Skupštine ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Draženka Subašić, predsjedavajuća Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, zajedno sa zamjenikom predsjedavajuće Skupštine Jasminom Duvnjakom i Mirkom Trifunovićem, ministrom Ministarstva za obrazovanje, nauku, kultutu i sport se danas u sjedištu Skupštine i Vlade Kantona, sastala sa predstavnicima Mreže vijeća učenika srednjih škola sa područja ZDK.

Sastanku su prisustvovala 34 predstavnika vijeća učenika i 2 predstavnika OKC-a (Omladinskog komunikativnog centra) iz Banja Luke koji su pokrovitelji i organizatori Vijeća mreže učenika u srednjim školama širom Bosne i Hercegovine, a na čiji zahtjev je i organizovan pomenuti sastanak.

Takođe je bila prisutna i Meldina Ugarak, poslanica u Skupštini Kantona, koja se obratila prisutnima.

Predstavnici mreže vijeća učenika su predsjedavajućoj Skupštine i predstavnicima Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport postavili niz pitanja koja se tiču obrazovne politike, realizacije nastavnih planova i programa, edukacije nastavnika i učeničkog standarda, te su iste upoznali sa dosad realizovanim projektima i aktivnostima navedenog udruženja, postojećim problemima, kao i sa novim, planiranim projektima za 2015. godinu.

Stručna služba Skupštine ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno