Zenica

Gradsko vijeće traži promjenu trase A1 kroz Nemilu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradsko vijeće grada Zenice usvojilo je danas Nacrt izmjene Regulacionog plana “Centar Nemila” i uputilo ga u javnu raspravu od 30 dana, dok će vijećnici raspravu i glasanje o Nacrtu izmjene Urbanističkog plana Nemile, koji je također prezentirana vijećnicima i javnosti, provesti tek nakon što bude utvrđena konačna trasa autoputa koridora Vc kroz ovo zeničko naselje. Regulacioni plan usvojen je i uz zaključak da se gradonačelniku Husejinu Smajloviću (SDA) daju ovlaštenja da kod JP Ceste Federacije BiH pokuša ishoditi promjenu planirane trase autoceste kroz Nemilu.

– Nije još donešena odluka o autoputu 5c i tražit ćemo da se za područje Nemile izmjesti trasa. Dosadašnja iskustva su teška, jer mnogi su životi izgubljeni na magistralnom putu M-17- istakao je Smajlović, koji je dodao da bi sadašnja planirana trasa autoputa kroz naseljeno mjesto zaustavila razvoj Nemile, a što se ne može dozvoliti.

Vijeće je na prijedlog Gradonačelnika izabralo Zlatka Osmanovića za Gradskog pravobranioca, a prijedlog za potvrdu petočlane Izborne komisije grada Zenice, u sastavu mr. Selver Keleštura (predsjednik), Vlado Trifković, Ivona Čolić, Haris Hrgić i Nezir Pivić, poslan je na potvrdu Centralnoj izbornoj komisiji BiH. Jučer su u vijećničke klupe prvi put zasjeli i zakletvu položili Aida Jahić i Sedin Fejzić (SBB-Fahrudin Radončić), te Husnija Huseinspahić, Senaid Mujezinović i Izet Babić (SDA), koji su popunili upražnjena mjesta nakon Općih izbora, zbog izbora članova njihovih stranaka na više nivoe vlasti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno