Zenica

Robijaši posjetili doktore i medicinske tehničare u karantinu: Mislimo na vas

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Oni su na društvenoj mreži Facebook objavili saopćenje za medije u kojem su naveli da su simboličnim ručkom željeli pokazati doktorima i medicinskim tehničarima da su im zahvalni na svemu što čine za stanovništvo u ovim teškim trenucima.

“Naše se udruženje u ovim teškim vremenima javno dalo na raspolaganje cijelom gradu i svim institucijama, ali smo danas obišli i one koji su i najviše izloženi da i oni sami budu zaraženi. Obišli smo naše tehničare i doktore koji se nalaze u karantinu. One koji ne gledaju svoje porodice i prijatelje, one kojima je svaki radni dan sličan ratištu i ne dramatiziramo kada to kažemo. Oni koji neće reći ne, oni koji su se odazvali svojoj profesiji kao životnoj misiji. Simboličnim ručkom i gestom posjete smo ih htjeli obradovati, kako bi znali da neko još misli na njih, da im neko daje poštovanje i skida kapu za sav posao koji su uradili, koji rade i koji će uraditi”, piše u saopćenju u kojem se dalje dodaje:

“Našim doktorima i tehničarima u karantinu, kojih je 14 trenutno, želimo da što lakše podnesu ovaj karantin te da zajedno svi izađemo kao pobjednici u borbi protiv ove svjetske pošasti. Vašim porodicama se također stavljamo na raspolaganje, nemojte oklijevati povodom toga, jer ni vi niste oklijevali. Robijaši to znaju cijeniti”, dodaje se u saopćenju.

Ovaj gest Robijaša za kratko vrijeme izazvao je veliki broj pozitivnih reakcija na društvenoj mreži Facebook, klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno