Rukomet

RK Vardar na turniru u Zenici?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RK Vardar na turniru u Zenici? – Predsjednik RK Čelika Pane Škrbić, u Skoplju se sastao sa predsjednikom RUKOMETNE SEHA LIGE, čovjekom koji je 30 godina bio na čelu RK Vardara i najzaslužniji je da je rukomet sport broj 1 u Makedoniji – MIHAJLOM MIHAJLOVSKIM.

Danas se Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba Čelik iz Zenice, u Skoplju sastao sa Mihajlom Mihajlovskim, predsjednikom rukometne SEHA LIGE, koji je najzaslužniji je da je rukomet u Makedoniji sport broj 1.

RK Vardar je 11 puta bio šampion Makedonije. Od 7 godina postojanja SEHA LIGE, RK Vardar je četiri puta šampion, te jedna od najjačih evropskih liga, evropski je šampion za ovu godinu.

Već 30 godina Mihajlovski je na najvažnijim pozicijama u makedonskom i evropskom rukometu: više od 20 godina bio je predsjednik RK Vardara, od samog osnivanja; sedam godina je predsjednik SEHA lige, bio je direktor rukometne reprezentacije Makedonije. Uz sve to, Mihajlovski je i moj prijatelj, pa smo razgovarali o saradnji RK Vardara i RK Čelika, i tome da RK Vardar bude učesnik ovogodišnjeg tradicionalnog turnira ,,Zaim Kobilica’’ u Zenici – kaže Pane Škrbić.

Mihajlovski je istakao da Zenica mora imati jak rukometni klub, jer za to ima odlične uslove, prije svega najbolju rukometnu dvoranu u regionu. Mihajlovski je izmedju ostalog rekao da će učiniti sve da RK Vardar bude učesnik ovogodišnjeg turnira ,,Zaim Kobilica’’ I na taj način utiče na popularnost i razvoj rukometa u Zenici, a takođe da će on svojim autoritetom obezbijediti učešće na turniru još nekoliko izuzetno jakih rukometnih ekipa iz regiona jugoistočne I srednje Evrope.

Na kraju, Mihajlovski je eksluzivno za BH medije istakao da Bosna i Hercegovina ni ove godine neće imati svog predstavnika u SEHA rukometnoj ligi, jer, kako kaže:

RK Izviđač iz Ljubuškog, kao ovogodišnji rukometni prvak Bosne i Herecegovine nema kvaliteta za SEHA ligu, a ni ostale infrastrukturne uslove – kaže Mihajlovski.- A uslovi generalnog sponzora SEHA lige – ruskog GASPROMA, u tom pogledu su veoma strogi i o tome nema pogadjanja – ističe Mihajlovski.

RK ČELIK ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno