Rukomet

VIDEO+FOTO: Sinoć odigrana 1/2 finala, večeras rasplet Ramazanske Lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Sinoć odigrana 1/2 finala, večeras rasplet Ramazanske Lige – Sinoćnjim uzbudljivim utakmicama polufinala, dobili smo finaliste ovogodišnjeg izdanja Ramazanske Lige. Jučerašnje poslijepodne i večer su bili protkani olujnim nevremenima te je samo odigravanje polufinalnih susreta bilo upitno, međutim Bog je dao da upravo u vremenu igranja lige kiša prestane i tako dopusti igračima da pokažu svoje malonogometno znanje na terenu Turskog parka. Mnogobrojna publika je tako imala priliku da uživa u dvije odlične utakmice u kojima nije manjkalo uzbuđenja.

23:50 Potok – Lokvine 0:3

strijelci: Edin Alić, Anel Šišić, Anes Duraković (OG)

Na teren su prvi istrčali igrači Potoka i Lokvina a nakon uzbudljivog prekoreta Potoka i prikaza snage Lokvina tokom utakmica 1/4 finala svi su se radovali ovom susretu. Utakmica je započela ispitivanjem snaga a prvi su se na rezultatsku tablicu upisali igrači Lokvina. Potok nije gubio glavu pa je nastavio da pokušava da postigne gol a u nekoliko navrata su bili jako blizu. Lokvine zatim postižu još jedan pogodak i rezultatom 0:2 se odlazi na odmor između dva poluvremena. Prvo poluvrijeme možete pogledati kao Facebook Live video:

https://www.facebook.com/dzliga/videos/1672574252778688/

Tokom drugog poluvremena, prilike su se redale na obje strane, ali su obje ekipe bile u nemogućnosti da promijene rezultat. Potok je više napadao ali su napadi Lokvina bili znatno opasniji. Precizni šutevi su naposljetku urodili plodom pa je autogolom Potok došao do -3 a rezultat od 0:3 je bio i konačan rezultat ove utakmice pa smo tako dobili i prvog finalistu a to je ekipa Lokvine. Facebook live video možete pogledati ispod:

https://www.facebook.com/dzliga/videos/1672583889444391/

00:35 Brist – Nur Han 0:2

Strijelci: Denis Imamović, Belamin Osmančević

Drugu polufinalnu utakmicu su mnogi proglasili finalom prije finala a obje ekipe su izgledale spremne za spektakl koji samo Ramazanska liga donosi. Očekivali smo tvrđu i malo fizički jaču utakmicu a za to su se potrudili prvenstveno igrači ekipe Nur Han koji su snažnim duelima na ivici prekršaja a nekada i jačim prekršajima čini se uspješno poremetili ritam koji je Brist imao u dosadašnjem putu do polufinala. Svaki napad na obje strane je bio opasan a nerijetko su šutevi na gol bili zaustavljani bravuroznim intervencijama golmana obje ekipe. Prvi se na rezultatsku tablicu ipak upisuje Nur Han sa odličnim golom za vodstvo od 0:1. Ovim rezultatom je i završeno prvo poluvrijeme utakmice a Facebook live video prvog poluvremena možete pogledati na linkovima ispod:

https://www.facebook.com/dzliga/videos/1672610979441682/

Tokom prvog poluvremena igrač Brista Kemal Česa je zadobio težu povredu koljena pa mu ovim putem organizator a sigurni smo i svi ljubitelji ove igre žele brzo ozdravljenje i povratak na malonogometne terene.

https://www.facebook.com/dzliga/videos/1672620506107396/

Drugo poluvrijeme je nastavljeno u žestokom ritmu, šanse su se redale ali je rezultat ostajao. Vidjeli smo malo grešaka odbrambenih redova, pa tako nije bilo prilike za neki lagan gol. Brist je očekivano pred kraj krenuo da igra sa viškom mada se ekipa nije odlučila na uvođenje golmana igrača nego je to radila sa svojim standardnim i tehnički potkovanim golmanom Kusićem u polju napada. Gol je visio u zraku, samo je bilo pitanje na kojoj strani. Ipak Nur Han se pred kraj utakmice uspio odbraniti i kroz kontru postići gol za 0:2. Ovo je bio i konačan rezultat utakmice a tako smo dobili i drugog finalistu pa će u finalu igrati ekipe Lokvine i Nur Han a za treće mjesto će se boriti ekipe Potok i Brist. Facebook live video drugog poluvremena pogledajte na linku ispod:

https://www.facebook.com/dzliga/videos/1672640252772088/

Prebrzo su prošli nezaboravni vikendi malog nogometa tokom Ramazana u Zenici jer nas večeras očekuje i rasplet ovogodišnjeg izdanja Ramazanske Lige.

Za titulu najboljeg će se boriti dvije ekipe: Lokvine i Nur Han, dok će se za treće mjesto boriti ekipe Potok i Brist.

00:15 Lokvine – Nur Han

U finalnoj utakmici nas očekuje uzbudljiva borba između jednih od najefikasnijih ekipa jer su obje ekipe postigle po 14 golova. Njihovi strijelci se nalaze u vrhu ljestvice a jedina tabela u kojoj su ove dvije ekipe na samome začelju je Fair Play tabela jer je ekipa Nur Han na 13. mjestu sa koeficijentom 3,50 a ekipa Lokvine na 16. mjestu sa koeficijentom 4,50. Ovo ne znači da ekipe gaje nesportsko ponašanje nego samo pokazuje koeficijent prekršaja i kartona tokom odigranih utakmica. U polufinalnim susretima smo svjedočili mnogim sportskim potezima pa taj segment nijednoj ekipi učesnici ne fali.

23:45 Potok – Brist

Utakmica za 3. mjesto neće biti ništa manje zanimljiva a Potok ima priliku da se opet nađe na “podijumu” Ramazanske lige nakon prošlogodišnjeg uspjeha. Brist je svojim utakmicama do polufinala očarao ljubitelje malog nogometa ali je ostao bez daha korak do finala, ostaje da se vidi da li će se momci iz ekipe Brist uspjeti vratiti na svoje staze pobjeda i koliko će im u tome stati na put ekipa Potok. Potok je nakon što je Alić odslužio jednu utakmicu neigranja večeras kompletan pa se očekuje da će to dati veću širinu na terenu.

Rasplet Ramazanske lige obećava spektakl a pored utakmica, prisutne očekuju i nagrade što je još jedan razlog da posjetite Turski park od 23:40 i prisustvujete najboljem malom nogometu u Zenici.

S.T.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno