Rukomet

FOTO: Pobjeda rukometaša Čelika na Bilmišću u posljednjoj utakmici sezone

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pobjeda rukometaša Čelika na Bilmišću u posljednjoj utakmici sezone – Prva liga FBiH, grupa Sjever, 22.kolo. RK ČELIK – RK LUKAVAC 37:28;

Dvorana Bilmišće u Zenici; Početak: u 19 sati; Gledalaca: oko 150.

U utakmici 22. kola rukometne Prve lige FBiH, grupa Sjever, sezona 2017/2018,  igrali su zenički RK Čelik i ekipa RK Lukavac. Utakmica je završena  rezultatom 37:28 (20:11) za Čelik.

 Najefikasniji kod Čelika bili su Adi Pašalić 7, Edhem Grabus, Edvin Begović i Kenan Biogradlija po 5 golova, te Aldin Begagić 4 gola;

Najviše golova za Lukavac postigli su Nedim Čamdžić 9, Mirza Osmić 7 i Emsad Mahovkić 6 golova;

Sedmerci: Čelik 2 (2), Lukavac 2 (2); Isključenja: Čelik 8 minuta, Lukavac 10 minuta;

Zaslužena pobjeda rukometaša Čelika nad ekipom Lukavca u oproštajnoj utakmici pred svojim navijačima i ujedno posljednjoj utakmici prvenstva. Pobjeda domaćih nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, a trener Seldin Rizvanović dao je priliku u drugom poluvremenu i mlađim igračima, sa manjom minutažom, da nastupe u ovoj utakmici.

Gosti bolje otvaraju utakmicu i do 12.minute imaju prednost od dva gola ili je neriješeno. Nakon vođstva Čelika od 7:6, domaći više nisu ispuštali vođstvo do kraja utakmice. Prvo poluvrijeme završeno je vođstvom Čelika od 20:11. U drugom poluvremenu viđena je dosta ravnopravnija utakmica, što se tiče rezultata, jer je trener Rizvanović u igru uvodio mlađe igrače i sa manjom minutažem. Najveća prednost domaćih bila je u 25.minuti, 24:12, a završilo je sa zasluženom pobjedom domaćih od 37:28.

Za igrača utakmice proglašen je Faris Mrako, a za igrača sezone u RK Čelik, mladi Adi Pašalić, kojima je predsjednik Pane Škrbić uručio prigodne pehare.

Posjetioci današnjoj utakmici dobili su skromne poklone od kluba, kalendar, članske karte više posjetilaca, a u poluvremenu je bilo organizovano izvođenje sedmeraca za nekoliko gledalaca, koji su dobili prigodne nagrade.

Ovom pobjedom Čelik je učvrstio šesto mjesto na tabeli, poboljšao skor na 8 pobjeda, tri neriješene i 9 poraza,  bodovni saldo na 27 bodova.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno