Rukomet

RK Čelik: Uspješna proba za novu sezonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RK Čelik: Uspješna proba za novu sezonu- Uspješna proba RK Čelika RK Čelik – RK Nova Bila 38:21 (poluvrijeme 17:08)

• Treneri zadovoljni prikazanom igrom, posebno što se radi tek o prvoj utakmici pred početak prvenstvene sezone Prve lige F BiH
• Šansu u igri dobili svi igrači trenera Filipovića i Baje
• Junak utakmice kapiten Čelika Mevludin Čehajić (20 odbrana)
• Čestitke za 18. rođendan Velidu Čelenki

Rukometaši RK Čelik i RK Nova Bila odigrali su prvu prijateljsku utakmicu pred početak nove prevenstvene sezone u Prvoj ligi F BiH. RK “Nova Bila” se predstavila kao dobar suparnik, a RK Čelik je na kraju ostvario sigurnu pobjedu: 38:21 za RK Čelik (poluvrijeme 17:8). Oba trenera, i Miki Filipović iz RK Čelika i Boris Bajo iz RK Nova Bila, dali su šansu svim raspoloživim igračima, tako da je za Čelik nastupilo svih 18, a za RK Nova Bila svih 16 igrača.

Na samom početku utakmice održana je mala svečanost: predsjednik Čelika Pane Škrbić je igraču Velidu Čelenki čestitao 18. rođendan i uručio mu prigodne poklone.

JUNAK UTAKMICE MEVLUDIN ČEHAJIĆ

Junak utakmice je golman i kapiten RK Čelika Mevludin Čehajić sa 20 odbrana, a u ovoj utakmicu na golu je debitovao i 16-ogodišnji junior iz Čelikovog podmlatka Tarik Škaljo, koji je imao 3 odbrane. I druga dva šesnaestogodišnjaka iz Čelikovog podmlatka su igrali po solidnih 10-15 minuta i upisali se u listu strijelaca – Eldar Zukić i Ahmet Kačamaković.

Pored iskusnih Andreja Matoševića, Matea Čeke i golmana Nikole Dujmovića, u ekipi RK Nova Bila istaklo se nekoliko mladih igrača koji imaju od 14 do 15 godina.

Miki Filipović, trener Čelika:

– Zadovoljan sam onim što sam vidio na terenu. Moja ekipa je djelovala borbeno, uz želju svakog od igrača da se nametnu u igri, iako je ovo prva utakmica i igrači su još teški. Može to još i mnogo brže i mnogo jače. Svih 18 igrača su dobili šansu da se pokažu na terenu. Čestitam gostima na hrabroj, žestokoj i borbenoj igri svih 60 minuta – rekao je trener Filipović.

Boris Bajo, trener RK Nova Bila:

– Hvala RK Čeliku na izuzetnom gostoprimstvu. Zadovoljan sam igrom svog tima. Ovo nam je prva utakmca i biće to ubuduće još mnogo bolje – izjavio je Boris Bajo.

Sve u svemu – dopadljiva, borbena i oštra utakmica u granicama dozvoljenog, mada je bilo nekoliko lakših povreda sa obje strane. Prema prikazanoj igri RK Nova Bila je pred novu prvenstvenu sezonu najavila da u Novoj Biloj niko u Prvoj ligi Federacije BiH neće lagano osvojiti bodove. Naprotiv, sve ekipe će imati problema protiv ove mlade i solidne ekipe rukometaša, sastavljene kombinovano od izuzetnih mladih igrača mlađih i od 16 godina, u kombinaciji sa nekoliko iskusnijih igrača.

U sljedeću srijedu, 31. avgusta, RK Čelik gostuje u Donjem Vakufu, protiv istoimenog ligaša Prve lige FBiH, RK Donji Vakuf.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno