Rukomet

RK Čelik najavljuje prijateljske utakmice sa RK Nova Bila i RK Donji Vakuf

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PRIJATELJSKE UTAKMICE SA RK NOVA BILA I RK DONJI VAKUF
• UTAKMICE 24. I 31. AVGUST
• TRI ŠESNAESTOGODIŠNJAKA PREKOMANDOVANA U PRVI TIM ČELIKA
• UPIS U BESPLATNU ŠKOLU RUKOMETA

UTAKMICE SA RK NOVOM BILOM I RK DONJIM VAKUFOM

Rukometaši prvog tima RK Čelika, koji su sa pripremama za novu prvenstvenu sezonu započeli 10. avgusta, paralelno rade na fizičkoj spremnosti tima i u radu sa loptom.

– Moderan rukomet ne odvaja strogo fizičku spremnost i rad sa loptom. Zato smo odmah startovali i sa fizičkim pripremama i sa prijateljskim utakmicama. Već 24 avgusta ugostićemo solidnu ekipu Rukometnog kluba “Nova Bila’”, a 31. avgusta idemo u goste neugodnoj ekipi RK Donjeg Vakufa. Nakon toga slijedi naš tradicionalni turnir, 3. septembra, gdje ćemo odigrati dvije utakmice – izjavio je trener Čelika Miki Filipović.
Trener RK “Nova Bila” Boris Bajo kaže:

– Veoma nas raduje da idemo u goste velikom RK Čeliku, koga izuzetno cijenimo i poštujemo. Vjerujem da je ovo početak značajne suradnje naša dva kluba – kaže Bajo.

Utakmica se igra 24. avgusta u Gradskoj areni Zenica i zatvorena je za posjetioce.

SA 16 GODINA U PRVOM TIMU!

Trojica dječaka, koji već četiri godine treniraju u okviru vlastite Škole rukometa Rukometnog kluba Čelik, priključeni su i treniraju sa prvim seniorskim timom Čelika. Eldar Zukić i Ahmet Kačamaković seniorskom timu pridružili su ranije i već su nastupali za prvom timu, a ovih dana i njihov saigrač iz podmlatka Čelika i vršnjak, šesnaestogodišnji golman Tarik Škaljo iz vlastite Škole rukometa RK Čelika priključio se pripremama prvog tima.

– Sretan sam zbog toga da sam se priključio i da teniram sa prvim timom Čelika, gdje su Čelikove rukometne legende kao što je Edin Gušić i moj golmanski uzor, naš kapiten Čelika Mevludin Čehajić – izjavio je Tarik Škaljo.

Inače, Tarik je vlo dobar učenik drugog razreda Srednje tehničke škole u Zenici. Zanimljiva je klauzula u njegovom prvom ugovoru za prvi tim RK Čelika, da njegov prosjek ocjena u Školi ne smije biti niži od vrlo dobar! Rođen je 5. januara 2006. godne i igra na poziciji golmana.

Eldar Zukić i Ahmet Kačamaković su se ranije priključili prvom timu i već imaju isksustva u nastupima u seniorskom sastavu u ligaškim utakmicama. Zukić je rođen 12. januara, a Kačakanović 26. jula 2006. godine. Odlični su učenici – Zukić Srednje mješovite škole Mladost, a Kačamaković Tehničke škole u Zenici.

Igraju na više pozicija u timu.

Gotovo u glas Zukić i Kačamaković su izjavili:

– Zahvalni smo Klubu i pedsjedniku Škrbiću što se već nekoliko mjeseci nalazimo i što treniramo sa senorskim timom Čelika. Potpisali smo prve stipendijske ugovore. Hvala klubu što nam je dao priliku da učimo i da postanemo dobri rukometaši – kažu Eldar i Ahmet.

BESPLATNA ŠKOLA RUKOMETA

Inače, prema strategiji razvoja Kluba, RK Čelik nastavlja sa agresivnim marketingom na omasovljenju i upisu u vlastitu Školu rukometa. Raspisan je oglas za upis novih polaznika u BESPLATNU ČELIKOVU ŠKOLU RUKOMETA, gdje novi članovi uz besplatno treniranje prilikom upisa dobijaju i besplatanu majicu sa amblemom RK Čelika. Prijave se vrše na mail adresu: [email protected] i SMS porukama na telefone 061 750 178 i 061 727 452. Budite Čelik!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno