Rukomet

Press RK Čelik – Ove subote deveti turnir „Zaim Kobilica“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici održana je press konferencija Rukometnog kluba Čelik (RK Čelik). Press je zakazan povodom održavanja 9. međunarodnog memorijalnog turnira “Zaim Kobilica”, te o aktuelnom trenutku u RK Čelik.

Prisutnim su se obratili Pane Škrbić, predsjednik kluba, te rukometaši, Mevludin Čehajić, kapiten i Ahmet Kačamaković, najmlađi prvotimac. Pressu je prisustvovao i Enes Kačamaković, član UO kluba.

Pane Škrbić je istakao da se tradicionalni rukometni turnir održava u čast jednog od najboljih rukometaša RK Čelika svih vremena, Zaima Kobilice, koji je nastupao za reprezentacije Bosne i Hercegovine i Italije, za RK Čelik i RK Iskru, a u Italiji za ekipu Prato.

Na turniru će, osim domaćina Čelika, nastupiti: RK Budvanska rivijera, prvak Crne Gore, RK Kakanj novi premijerligaš, te ORK Bosna iz Sarajeva, klub sa bogatom istorijom i rezultatima.

Turnir je jednodnevni i počinje u subotu 03.9.2022.godine u 10 sati utakmicom između domaćina i organizatora turnira, RK Čelik i RK Kakanj. Nakon prve utakmice, oko 11:30 sati, slijedi zvanično otvaranje turnira. Druga utakmica turnira na rasporedu je od 12 sati, a sastaju se ORK Bosna – RK Budvanska rivijera.

U 16 sati je utakmica za treće mjesto, a u 18 sati finalna utakmica. Oko 19,30 sati je uručenje pehara i nagrada. Na turniru će biti uručeni pehari za prvo, drugo i treće mjesto, pehar najboljem igraču, najboljem golmanu i prvom strijelcu turnira. U 20 sati je zajednička večera i druženje klubova.

Sudije turnira će biti domaće sudije Faruk Hamzić i Fahrudin Adilović, a u utakmicama za plasman internacionalni par Božić-Slipac, komesar Ferid Begagić-Backo.

U nastavku pressa predsjednik Pane Škrbić ističe marketinški dio turnira:

-Naime, želimo nagraditi naše posjetioce i zato organizujemo nagradno izvlačenje brojeva ulaznica za sve plačene ulaznice, gdje je prva nagrada ljetovanje u najluksuznijem hotelu na Jadranu, hotelu Splendid u Budvi, sa boravkom četiri dana, tri puna pansiona za dvije osobe. Cijena ulaznica je 5 KM za jednu utakmicu koju odaberete, odnosno 10 KM za sve četiri utakmice. Sve ulaznice ravnopravno učestvuju u izvlačenju nagrade, kao i godišnje ulaznice koje posjetioci, takođe, mogu nabaviti u toku turnira. Izvlačenje dobitnika nagrade je oko 17,15 sati.

U drugom dijelu pressa predsjednik Škrbić je iznio neke aktuelnosti iz kluba:

-Imamo tri odlaska iz RK Čelik i za sada, jedan dolazak. Otišli su Ante Dragičević u RK Sloboda, Muaz Kusić u RK Gradačac i Faris Mrako u Čelik junior. U dolasku je naš bivši član Marin Čović. Moguće je da ćemo još jedan dolazak Malika Delića iz Čelik juniora, ako dobije ispisnicu od kluba.

Naš najveći dobitak je da je najveći broj igrača ostao od prošle sezone, iako su mnogi imali pritiske da idu.

U timu su, gotovo, sve Zeničani, imamo trojicu po 16 godina, Ahmet Kačamaković, Eldar Zukić i Tarik Škaljo, po 17 godina imaju Velid Čelenka i Mensur Hadžić, zatim Danijel Jurić i Adnan Sumbuljević sa po 23 godine, te samo jednog iznad 30 godina, izvrsnog Edina Gušića. Jedini „stranac“ u ekipi je Faris Rujanac iz Donjeg Vakufa, za kojeg se borilo pet premijerligaša. On je, ipak, ostao u Čeliku, gdje vidi svoju perspektivu, danas slavi 21.rođendan i neka mu je sretan.

Naša strategija razvoja je jačanje naše vlastite besplatne Škole rukometa, a djeca prilikom upisa dobijaju dres sa amblemom Čelika i ne plačaju školarinu. Ističem i saradnju sa drugim klubovima i prvi ugovor te vrste potpisali smo sa RK Sloboda i doveli smo tri sjajna mlada igrača, koji će igrati, na dvojnu registraciju, za RK Čelik i RK Slobodu. To su Bakir Pirić, Muharem Milkunić i Admir Hadrović.     

Osnovni cilj RK Čelik u narednoj sezoni, kako reče predsjednik Škrbić je da igraju savremen, brz, borben i žestok rukomet, a da će iz dobre igre proisteći i odlični rezultati.

Novi kapitem RK Čelik, Mevludin Čehajić i mladi Ahmet Kačamaković ističu dobre pripreme, ovaj turnir za uigravanje, čast da su u RK Čelik, te pozivaju publiku da dođu pogledati ovaj turnir.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno