Rukomet

RK Čelik u Sarajevu savladao ekipu ORK Bosna

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova sjajna igra i pobjeda rukometaša Čelika: U Sarajevu ORK Bosna – RK Čelik 29:30

Rukometaši RK Čelika su u sportskoj dvorani Mojmilo u Sarajevu, pred oko stotinjak gledalaca, u odličnoj igri, kao gosti nadigrali i pobijedili brzu mladu i veoma talentovanu domaću ekipu rukometnih znalaca, ORK Bosnu (Sarajevo). Rezultat na kraju utakmice je glasio: 30:29 za Čelik (poluvrijeme 14:9 za Čelik)

SASTAV RK ČELIK: Mevludin Čehajić (19 odbrana), Admir Bjelopoljak (1), Malik Delić (4), Adnan Sumbuljević (2), Danijel Jurić (2), Ahmet Kačamaković, Eldar Zukić, Hamid Mešan, Mensur Hadžić, Ajdin Starčević (1), Muaz Kusić (5), Velid Čelenka (7), Mirsad Čelenka (1), Faris Rujanac (7). Trener: Miki Filipović.

Bila je to odlična rukometna predstava, izmedu dva ,,stara znanca’’ još iz Premijer lige BiH – rukometaša ORK Bosna i gostiju iz Zenice – RK Čelika, gdje je Čelik bio bolji takmac i pobijedio rezultatom 30:29.

19 odbrana Čehajića

Ovo je treća utakmica Čelika u novoj godini. U prvoj su nespretno izgubili u bukvalno zadnjoj sekundi utakmice od premijerligaša, Bosne iz Visokog, u okviru takmićenja za KUP BiH. U drugoj, prijateljskoj utakmici, su u Gornjem Vukufu nadigrali tvrdu ekipu Sloge (36:30). I na kraju su slavili protiv odlične mlade ekipe ORK Bosna u Sarajevu. Čelikova ,,čelična mašina’’ se sve više zahuktava i sigurno je da će svoj vrhunac u spremnosti ekipe dočekati uz početak prvenstvenog natjecanja u Prvoj ligi Federacije BiH. Kapiten Mevludin Čehajić je po ocjeni mnogih rukometnih stručnjaka izrastao u golmana broj 1 u Prvoj ligi Federacije (i u ovoj utakmici je imao 19 odbrana). Forma mladih Farisa Rujanca, Velida Čelenke i Danijela Jurića te drugih mladih igrača Čelika je sve bolja.

Čelik bolji od ORK Bosne

Od samog početka utakmice, ekipa Čelika je nametnula žestok tempo i odlično se nosila sa mladom i brzom ekipom ORK Bosne, jer je glavna karakteristika Bosne brza igra.

RK Čelik ne samo da je dobro parirao brzoj igri domaćina, nego je čak i nadtrčao svog protivnika. Poslije vođstva Čelika od 2:1 i 3:2 na početku utakmice, RK Čelik je konstantno vodio tokom cijele utakmice rezultatom od 2 do 5 golova razlike. Prvo poluvrijeme je završilo rezultatom 14:9 za RK Čelik.

U drugom poluvremenu Čelik nastavlja sa vođstvom sa 4-7 golova razlike, uz stalnu trku i veliku borbenost, da bi pred sami kraj utakmice, kada je trener Filipović uveo mlađe igrače, ekipa Bosne je pet minuta prije kraja utakmice prvi put u drugom poluvremenu izjednačila rezultat na 28:28. Ipak, iskusnija ekipa Čelika je znalački utakmicu privela kraju i pobijedila rezultatom 30:29. Najviše golova za Čelik postigli su mladi igrači Velid Čelenka i Faris Rujanac (po 7), te Muaz Kusić (5) i Malik Delić (4 postignuta gola). Zbog bolesti i povreda u ovoj utakmici u ekipi Čelika nisu nastupili standardni prvotimci Mario Filipović, Bakir Pirić i Tarik Kubat.

Filipović zadovoljan

U ekipi ORK Bosna dominirao je fantastični srednji bek Amar Korkarić, koji je predstavljao veliki problem za odbranu RK Čelika.
– Zadovoljan sam ovom utakmicom. Isprobali smo sve igrače i taktičke zamisli. Na njihovu trku odgovorili smo većom trkom i čak ih na neki način i nadtrčali. Pred kraj utakmice smo zarotirali sve raspoložive igače, pa je značajnu minutažu dobio recimo mladi Mensur Hadžić i drugi juniori. Imamo vremena da do početka prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH 18. februara protiv RK Bosne u Tešnju ispravimo greške u igri i budemo još bolji – izjavio je trener Čelika Miki Filipović nakon utakmice sa ORK Bosnom.

Prema izjavi Filipovića, Čelik najvjerovatnije više neće igrati prijateljske utakmice prije početka prvenstva, plašeći se povreda koje bi se mogle desiti igračima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno