Rukomet

Pobjeda RK Čelik u Gornjem Vakufu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjeda RK Čelika u Gornjem Vakufu:- MRK Sloga Gornji Vakuf – RK Čelik 30:36!

• Rukometaši RK Čelika gostovali su u Gornjem Vakufu, gdje su u prvoj prijateljskoj utakmici pobijedili domaći MRK Sloga Gornji Vakuf rezultatam 36:30 za RK Čelik (poluvrijeme 17:16 za Čelik).

U odličnoj prijateljskoj i snažnoj utakmici, gdje je MRK Sloga Gornji Vakuf – Uskoplje bio sjajan domaćin i protivnik ekipi RK Čelika, odigrana je vrlo zanimljiva, borbena i žestoka utakmica, u kojoj je domaća ekipa povela rezultatom od 4:0. Nakon toga RK Čelik je igrao sve sigurnije i bolje što je utakmica više odmicala, tako da je već na kraju prvog poluvremena bilo 17:16 za RK Čelik.

U drugom poluvremenu, RK Čelik je dominirao i na kraju zasluženo slavio rezultatom 36:30.

– Zadovljan sam, ne toliko rezultatom, koji je ovdje bio u drugom planu, već igrom moje ekipe, posebno u drugom poluvremenu, kada smo mi imali više energije i snage od protivnika. RK Sloga ima odličnu i iskusnu, znalačku ekipu, sa premijerligaškim iskustvom. Naše I odbambene i napadačke linije su solidno obavile zadatke, ali biće to još bolje. Idemo dalje! – izjavio je trener Čelika Miki Filipović.

Trener Čelika je u ovoj utakmici isprobao sve igrače koji su danas putovali u Gornji Vakuf, tražeći ,,idelnu sedmorku’’ za početak nove prvenstvene sezone. Neki od igrača su izgleda definitivno dobrom igrom sebi već ,,rezervisai’’ mjesto u prvoj postavi.
U utorak, 7. februara RK Čelik igra novu prijateljsku utakmicu, protiv ekipe starih sportskih prijatelja, ORK Bosna u Sarajevu.
Evo sastava RK Čelika protiv MRK Sloge.

RK ČELIK:. Mario Filipović (4), Admir Bjelopoljak, Malik Delić (3), Adnan Sumbuljević (1), Danijel Jurić (3), Tarik Kubat, Ahmet Kačamaković, Dženan Hodžić, Mensur Hadžić (1), Ajdin Starčević (1), Muaz Kusić (5), Velid Čelenka (5), Mirsad Čelenka (2), Mevludin Čehajić (17 odbrana), Faris Rujanac (11), Omar Osmančević. Trener: Miki Filipović.

Isplaćene stipedije za januar!

Iz Uprave RK Čelika nam je danas stigla vijest da su igračima isplaćene stipendije i naknade svim igračima za januar ove godine.

– Svaka čast Upravi kluba! Posebno hvala našem predsjedniku Panetu Škrbiću! Primili smo stipendije i naknade za prethodni tek istekli mjesec ove godine. U ime svih igrača obećavam da ćemo se i dalje maksimalno angažovati i ginuti na terenu da opravdamo povjerenje klupskog rukovodstva i naših navijača, kojih je svakog dana sve više. Idemo dalje do konačne pobjede i plasmana u Premijer ligu BiH! – izjavio je za naš portal kapiten Čelika Mevudin Čehajić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno