Rukomet

Gostujuća pobjeda rukometaša Čelika u Tešnju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Teže nego što je očekivano Čelik pobjedio u Tešnju- Utakmica prvog kola proljetnog dijela prvenstva u Prvoj ligi F BiH, grupa Sjever, 12.kolo prvenstva.

RK BOSNA (TEŠANJ) – RK ČELIK.  36:37 (15:15).

Igrano u Sporskoj dvorani u Tešnju. Gedalaca: oko 100. Sudije: D. Murtazanović I A. Mulabdić (Maglaj). Delegat: Mevludin Šabić (Gračanica).

Isključenja: Bosna 14, Čelik 14 minuta. Sedmeci: Bosna 4 (3), Čelik 3 (2).

RK ČELIK: Hamid Mešan, Mevludin Čehajić (19 odbrana, 1 sedmerac), Danijel Jurić, Adnan Sumbuljević (2), Mirsad Čelenka (3), Admir Bjelopoljak (7), Malik Delić (7), Tarik Kubat, Mario Filipović (2), Faris Rujanac (13), Velid Čelenka (3), Mensur Hadžić, Ajdin Starčević, Eldar Zukić, Ahmet Kačamaković. (Trener: Ljubomir Miki Filipović).

Bila je to izuzetno zanimjiva, oštra, snažna, borbena, žestoka utakmica dva protivnika, utakmica sa čestim preokretima  i nabijena obostranom željom za pobjedom. Teže nego što se očekivalo, favorit u ovoj utakmici, rukometaši Čelika, su u gostima u Tešnju na kraju zasluženo pobjedili odličnu ekipu RK Bosne.

Junaci utakmice, koji su donijeli prevagu, su golman i kapiten Čelika Mevludin Čehajić i bek Faris Rujanac. Čehajić brani u životnoj formi. Već u prva tri minuta je imao sjajane tri odbane i Čelik je već poveo sa 3:0. Bosna se nije predavala a prvi put je izjednačila rezultat u 20. minuti na 9:9. Do kraja poluveremena se igralo gol za gol da bi se na pauzu otišlo s rezultatom 15:15.

Kod početka drugog poluvremena RK Čelik opet bolje otvara utakmicu. Junak dana Mevludin Čehjić, brani dva prva šuta Bosninih napadača, a Čelik za uzvrat postiže dva gola i vodi 17:15. Sve do kraja utakmice vodila se bespoštedna borba dva protivnika, da bi ipak na kraju utakmica završila sa jednim golom razlike u korist Čelika (36:37).

Drugi junak utakmice u Tešnju, pored Čehajića, je bio mladi nezaustavljivi Čelikovac Faris Rujanac, koji je postigao  13 golova. Pored njega po 7 golova za RK Čelik su postigli Admir Bjelopoljak i Malik Delić, dok su po 3 gola dodali braća Čelenka – Velid i Mirsad. Po dva gola u veoma važnim trenucima utakmice su postigli Adnan Sumbuljević i Mario Filipović.

Ekipa Bosne se predstavila kao odlična ekipa, koja se dobro ,,skockala’’ za drugi dio prvenstvene sezone.

U njihovim redovima sjajni su bili Amel Džakmić, te Amir Došić (postigli po 7 golova), zatim Enver Omahić i Amar Murtezanović, koji su dali po  5 golova, a Gashi i Basor su dodali po 4 gola.

U narednom, drugom kolu, u derbiju kola RK Čelik u nedjelju 26. februara u gradskoj Areni u 13 sati dočekuje ekipu iz susjednog Žepča. Uprava Čelika poziva ljubitelje sporta da prisustvuju ovoj utakmici.

RK Čelik

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno