Rukomet

RK Čelik poražen u Živinicama

rukomet-lopte1
Rukomet
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RK Čelik poražen u Živinicama – RK KONJUH – RK ČELIK 25:20 (12:13) – Rukometaši ,,Čelika” , ipak su i pored svih poteškoća i dilema ipak otputovali (vlastitim automobilima) u Živivinice i jako požrtvovano i borbeno odigrali utakmicu protiv starog rivala ,,Konjuha’. Iako je ,,Čelik” čitavu utakmicu diktirao tempo, bio bolji tim, vodio u većem dijelu utakmice po 3-4 gola razlike, a ,,Konjuh” je svega nekoliko minuta pred kraj izjednačio i (ne)zasluženo slavio i to ubjedjivim rezulatom od čak pet golova razlike, što nije odraz pravog stanja na terenu. Rezultat – 25:20 (12:13).

– Prevagnulo je nekoliko elemenata zbog kojih smo pred sami kraj susreta izgubili ovu praktično dobijenu utakmicu: prvo, imali smo puno grešaka i promašaja, drugo, naša oba golmana imali su svega 10 odbrana (Polić 4,  Sirčo 6), za razliku od golmana Sidika Omerovića na dugoj strani (koji je imao 16 odbrana), treće igrali smo sa dva povrijeđena igrača (Edin Bajramović i Milan Duvnjak), a Bakir Buljugija i Aldin Mehinović zbog povrda nisu ni doputivali na utakmicu. Takođe, zašto ni to ne reći, ,,krivac” za poraz je i opšta (finansijska) situacija u klubu i neredovno treniranje jednog broja igrača – kaže prof. Seldo Rizvanović, trener ,,Čelika”.

Ako se svemu rečenom doda i ,,domaćinsko” suđenje mladog sudijskog para iz Sarajeva Edina Kulenovića i Vedada Škaljića, poraz se gotovo i nije mogao izbjeći, pogotovo kad se zna da je mladi bek Derviš Birdahić, koji je trebao biti džoker ,,Čelika” u ovoj utakmici, imao je svega 3 pogotka od 8 udaraca upućenih na gol (pet udaraca mu je sjajni Omerović lagano obranio), da je kapiten Davor Kadić, koga uvijek krasi brobenost i požrvovanost u igri imao još lošiji odnos postignutih golova i upućenih udaraca na gol (svega 40 odsto).

Njegov ,,stari znanac” na golu ,,Konjuha” ovoga puta je za njega bio gotovo nerješiva enigma, pa je Kadić postigao svega nevjerovatnih tri gola iz igre, a četiri je dao iz penala. Učinak povrijeđenog Edina Bajramovića je bio nikakav i čudi odluka trenera Senada Skopljaka da ga tako dugo drži u igri je nerazumna, jer je njegov doprinos bio igri nikakav. Naprotiv.

Nije pomogla ni sjajna igra Živinčanina u zeničkoj ekipi – Semira Memića, koji je prosto ,,izgorio” pred svojom publikom, koja ga je na početku utakmice toplo pozdravila dugim aplauzom. U nemogućnosti da u igru ulazi pouzdano povrijeđeno lijevo krilo i Milan Duvnjak, čija forma ide uzlaznom linijom, cijelu utakmicu je (loše) odigrao mladi kadetski reprezetativac Eldar Mehić i pokazalo se da on još uvijek nije dorastao da igra jake prenstvene okršaje u Premijer ligi BiH.

Kod ,,Konjuha” najefikansniji je bio reprezenativac bih Hariz Begić (8 golova), zatim bekovi Nermin Smajić i Elvis Brkić po 6 golova.

Sve u svemu, zašto ne dodati i to da ,,Čelik” bez više treninga i podrške grada ne može dalje.

RK ČELIK: Polić (4 odbrane), Dervenčić, Martić (1), Hadžić, Mehić, Memić (3), Mujanović (3), Bajramović, Sirčo (6 odbrana), Kadić (7 – 4 iz penala), Begagić (3), Birdahić (3), Begović, Duvnjak. Trener: Senad Skopljak.

RKKONJUH: Bešić, Modrić, Husić (1), Mušić (2), Abdurahmanvić, Begić (8 – 4 iz penala), Šarić, Pejkušić (1), Omerović (16 odbrama),. Sakić, Smajić (6), Sinanović, Alijagić, Brkić (6), Kemal Hamzić, Arnad Hamzi. Trener: Adnan Bašić.

Utakmica igrana u Gradskoj dvorani u Živinicama. Gledalaca oko 500. Sudije: Edin Kulović i Vedad Škaljić. Delegat: Milenko Turudić. Penala: za Konjuh 5, a za Čelik 4. Isključenja: Konjuh 8 minuua, Čelik 10 minuta (u posljednjih četiri minuta kapiten Kadić je dobio 2, a zatim zbog prigovora još dva minuta).

izvještaj preuzet od uprave RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno