Rukomet

RK Čelik pobijedio u derbiju kola u Banovićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometaši RK Čelik nastavljaju sa odličnim partijama u prvenstvu Prve lige FBiH, grupa Sjever.

Sinoć je Čelik, uokviru 11.kola, pobjedio u Banovićima domaću ekipu ORK Rudar i odnio bodove u Zenicu, saopštili su nam iz RK Čelik Zenica.

REZULTAT: ORK RUDAR – RK ČELIK 30:36 (14:16);

-Odlična ekipa ORK Rudar, trećeplasirana ekipa na tabeli Prve lige F BiH,  morala je ,,položiti oružje” pred sjajnom ekipom RK Čelik, u čijem timu, bukvalno, nije bilo slabe tačke. Bila je to fenomenalna  utakmica, na premijerligaškom nivou, koja je svih 60 minuta igrana u žestokom ritmu -, kažu u RK Čelik.

-Iako je i domaća ekipa Rudara vrlo dobro igrala, grčevito se borila svih 60 minuta, Čelik je u igri dominirao, vodio čitavo vrijeme utakmice, nekad i sa deset golova razike.  Oko 300 gledalaca u sportskoj dvorani u Banovićima je uživalo u dobrom, brzom i snažnom rukometu. Pobjeda je zasluženo pripala gostujućoj ekipi RK Čelik.

U Čeliku su svi igači igrali odlično, kolektivno, igra je odisala zajedništvom, sa snažnom odbranom, posebno trojke  Danijel Jurić – Faris Rujanac – Ajdin Starčević -, ističu u RK Čelik.

U napadu Čelik su do pobjede vodili Bakir Pirić sa 10 postignutih golova,  iskusni Mario Filipović je dodao  8, a mladi  Faris Rujanac 6 golova. Mladi sedamnaestogodišnji Zeničanin Velid Čelenka je postigao 5 sjajnih golova.

Kod domaće ekipa Rudara Jasmin Nurkanović je postigao 7 golova, a Kemal Pozderović i Hariz Begić su postigli po 4 gola.

Jedanaestim kolom završen je jesenji dio prvenstva i sada slijedi pauza.

RK Čelik je sada na omjeru od osam pobjeda, jedan poraz i ima jednu zaostalu utakmicu sa Novom Bilom.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno