Rukomet

Sjajna pobjeda RK Čelik u Banovićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sjajna pobjeda RK Čelik u Banovićima!

Pobjeda kolektivne igre

• ORK Rudar – RK Čelik 30:36 (poluvrijeme 14:16 za Čelik)
• Odlična igra odbrane predvdjene trojcem Jurić-Starčević-Rujanac

Utakmica derbija 11. kola Pve lige Federacije BiH – ORK Rudar – RK Čelik. Igrano u Sportskoj dvorani u Banovićima. Gledalaca oko 300.

Sudije: Kalabušić – Smajlović

Delegat: Damir Gadžo. Svi iz Sarajeva.

Sedmerci: Rudar 2 (2), Čelik 4 (4).

Isključenja: Čelik 6 minuta, Rudar 10 minuta.

RK ČELIK: Mevludin Čehajić (14 odbana), Danijel Jurić, Adnan Sumbuljević (2), Mirsad Čelenka (1), Admir Bjelopoljak (2), Bakir Pirić (10), Adi Mešinović, Tarik Kubat, Mario Filipović (7), Faris Rujanac (6), Velid Čelenka (6), Ajdin Starčević (2), Eldar Zukić, Ahmet Kačamaković, Omar Osmančević.. Trener: Ljubomir Filipović.

Odlična derbi utakmica 11. kola Prve lige Federacije u Banovićima, prava pvenstvena, utakmica na premijerligaškom nivou, u kojoj je ekipa Čelika čitavih 60 minuta vodila i na kraju slavila pobjedom nad ORK Rudarom, sjajnom trećeplasiranom ekipom na tabeli. RK Čelik je u dominirao u igri i vodio čitavo vrijeme utakmice, nekad i sa deset golova razike. Oko 300 gledalaca u sportskoj dvorani u Banovićima je uživalo u dobrom, brzom, zanimljivom i snažnom rukometu. Pobjeda je zasluženo pripala gostujućoj ekipi RK Čelika. Poluvrijeme je bilo 16:14 za Čelik, a na kraju 36:30 za zenički tim.

U Čeliku su svi igači igrali odlično, igralo se kolektivno, igra je odisala zajedništvom, sa snažnom odbranom, posebno trojke Danijel Jurić – Faris Rujanac – Ajdin Starčević.

U napadu Čelik su do pobjede vodili Bakir Pirić sa 10 posignutih golova, iskusni Mario Filipović je dodao 8, a mladi Faris Rujanac 6 golova.

Mladi sedmaestogodišnji Zeničanin Velid Čelenka je postigao 5 sjajnih golova.

Kod domaće ekipa ORK Rudara Jasmin Nurkanović je posigao 7 golova, a Kemal Pozderović i Hariz Begić po 4 gola.

Trener Filipović: Pobjeda za Zenicu!

Nakon utakmice ORK Rudar – RK Čelik trener Čelika Ljubomir Filipović Miki dao je sljedeću izjavu za naš portal:

– Naša velika pobjeda u Banovićima! Čestitam igračima na borbenosi i sjajnoj igri. Dosta posla je još pred ekipom, velike obaveze i veliki rad.Pobijedi smo Rudara jer smo igrali hrabro. Mi se nikoga ne plašimo! Večeras smo napravili veiku stvar za zenički rukomet, jer smo ovom pobjedom obezbijedili da Zenica ima premijer ligaša! Hoćemo li to biti mi ili Čelik Junior, to je neko drugo pitanje, ali neka javnost zna da smo mi večeras pobijedili hrabrom i odlučnom igrom. To se mora naglasiti i to će se znati: Čelik je večeras pobijedio za Zenicu i za Zenički rukomet, jer mi ne pravimo kompromise, mi idemo hrabro do kraja! – izjavio je trener Filipović.

Pripreme već od januara

Uprava i stručni štab RK Čelika su se već dogvorili daće igrači nakon zaostale utakmice sa RK Nova Bila, dobiti samo kratak odmor, te da će ovoga puta, kao nikada do sada, pripeme Čelika za novi sezonu početi već u januaru naredne godine.

Takođe, RK Čelik će popunitii ,,radna mjesta” ljevorukih igrača, koji su nedostajali u ovoj prvenstvenj sezoni, a razmatra se i mogućnost i zajedničkih zimskih priprema igrača van Zenice.

RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno