Rukomet

FOTO: Ubjedljiva pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior za ovjeru titule jesenjeg prvaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici 11. kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2022/2023, u Zenici su igrali domaća, zenička ekipa ŠR Čelik Junior i ekipa RK „Sana 7“ iz Sanskog Mosta.

Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica, pred oko 200 gledalaca.

Ubjedljivu pobjedu u ovom  meču zabilježila je domaća ekipa, ŠR Čelik Junior i tako ovjerila titulu jesenjeg prvaka, osvojenu već u prošlom kolu.

Rezultat: ŠR Čelik Junior – RK „Sana 7“ 41:18 (20:12);

Ovo je deseta pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior od deset odigranih kola u tekućem prvenstvu.

Bio je ovo susret prvoplasirane ekipe, koja je osvojila 20 bodova i predzadnje ekipe na tabeli sa dvije pobjede i četiri osvojena boda.

Ekipa ŠR Čelik Junior, koju predvodi Vladimir Zeljko ove sezone ima ambicije ući u Premijer ligu BiH, a konkurenti za prvo mjesto biće im gradski rival ekipa RK Čelik, Žepče, te Rudar iz Banovića. Prije početka utakmice predstavnici domaćina uručili su poklon za Josipa i Karmelu Šakić, koji su klubu poklonili vrijednu cjelokupnu opremu za treniranje i odigravanje utakmica.

Tokom cijelog meča, od prvih minuta, bila je evidentna razlika u kvaliteti ekipa i prvo poluvrijeme domaći su završili sa vođstvom od 20:12.

U drugom poluvremenu Zeničani su još više povećali svoju prednost, te su utakmicu okončali u svoju korist rezultatom 41:18.

U pobjedničkoj ekipi, ponovo je briljirao mladi Anes Suljić sa 11 golova, dok je iskusni Edin Bajramović dodao pet. U redovima gostiju najefikasniji je bio Rifet Musić sa pet golova.

Čelik Junior je tako polusezonu okončao pobjedom, odnosno sa 10 pobjeda u 10 odigranih mečeva, te su sasvim zasluženo jesenji prvaci. U drugom dijelu sezone očekuje se borba za prvo mjesto sa gradskim rivalom Čelikom, Rudarom iz Banovića, te ekipom Žepča, a vidjet ćemo ko će na kraju prvi proći kroz cilj.

Inače, Čelik Junior, mlađi zenički ligaš, osnovan je prije 13 godina, sjajno je organizovan, te posebnu pažnju posvećuju omladinskom pogonu, tako da je 90 posto ekipe svake sezone sačinjeno od domaćeg kadra, odnosno svojih omladinaca. Plasman u Premijer ligu prošle sezone im je izmakao za jedan gol. Podsjetimo se da je u odlučujućem meču za plasman u Premijer ligu, Čelik Junior remizirao 27:27 u nevjerovatnoj utakmici u Areni protiv Kaknja, te su gosti nakon utakmice proslavili ulazak u najviši rang takmičenja.

Drugi zenički ligaš, RK Čelik, u 11. kolu gostuje sutra, 04.12. u Banovićima u derbi meču protiv ORK Rudar.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno