Rukomet

RK Čelik: Novi ugovor za Mensura Hadžića najveće pojačanje u novoj sezoni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RK ČELIK Novi ugovor Mensura HADŽIĆA: ,,BIĆU NAJVEĆE POJAČANJE RK ČELIKA U NOVOJ SEZONI!’’

● ,,Neću ići stopama mog brata Hamze koji je iz RK Čelika otišao prije 5 godina, a sada je član reprezentacije Belgije: ja ostajem u Zenici i RK Čeliku!’’ – kaže Mensur Hadžić

● ,,Želja mi je da zaigram u BH reprezentaciji i to protiv mog brata ,,Belgijanca’’ Hamze’’ – dodaje Mensur

Uprava RK Čelika nastavila je sa potpisavanjem novih premijerligaških ugovora sa svojim igračima. Nakon što je prvi profesionalni ugovor pot-pisao golman i kapiten RK Čelika Mevludin Čehajić, poslije plasmana RK Čelika u Premijer ligu BiH, Upravi kluba se javio 19-ogodišnji izuzetno ta-lentovani rukometaš Mensur Hadžić, koji je sa predsjednikom Kluba Pa-netom Škrbićem potpisao novi trogodišnji premijerligaški ugovor sa RK Čelikom.

– ,,Sretan sam zbog plasmana mog RK Čelika u Premijer ligu BiH. U prethodnoj prvenstvenoj sezoni nisam dao ni blizu svog rukome-tnog maksimuma, jer sam bio preokupiran da završim Srednju mješovitu školu ,,Mladost’’ u Zenici. Nedavno sam završio školu i sad ću se potpuno posvetiti rukometu. Izvinjavam se predsjedniku Kluba Škrbiću i treneru Filipoviću što sam u posljednjoj sezoni bio rjeđe na trenizima, što zbog škole, a što zbog bolesti. Sad je i jedno i drugo iza mene. Završio sam školu i 100 odsto sam zdrav i spreman da dajem maksimum! Tvrdim: biću najveće ovogodišnje pojačanje RK Čelika!’’ – izjavio je nakon potpisivanja novog ugovora rođeni Zeničanin i član RK Čelika Mensur Hadžić.

OSTAJEM U ZENICI

Za razliku od njegovog brata Hamze Hadžića, koji je iz RK Čelika otišao i u Belgiji postao jedan od najboljih igrača HC Vise BM, ekipe koja se takmiči u takozvanoj BENE zajedničkoj Prvoj ligi za Belgiju i Holandiju. Kao jedan od najboljih igrača te lige, Hamza je odnedavno i član reprezentacije Bel-gije. Čekao je poziv selektora Irfana Smajlagića za reprezetaciju BiH, pa kad ga nije dobio, prihvatio je poziv selektora reprezentacije Belgije.

– ,,Za razliku od Hamze, ja ostajem u BiH I RK Čeliku! Ne interesuje me odlazak u inostranstvo! Vjerujem da ću dobrim igrama u Čeliku u Premijer ligi BiH zaslužiti povjerenje selektora Smajlagića I zai-grati za BH reprezentaciju. Želja mi je da u BH reprezentaciji zaig-ram protiv mog brata Hamze, koji je u belgjijskoj reprezentaciji’’ – sa osmjehom na licu govori Mensur.

On nam je otkrio još jednu tajnu:

‘’Raduje me da je u Zenici na Univerzitetu Zenica otvoren Fakultet za sport, gdje želim da se upišem i stručno usavršavam’’ – ističe Mensur Hadžić.

MAKSIMALNO U RUKOMETU

Inače, Mensur Hadžić je rođen u Zenici 2. novembra 2003. godine. Rukomet trenira od svoje četvrte godine u zeničkom kvartu Bilmište gdje je rođen. Visok je 197 centimetra, a težak 90 kilograma. Na terenu je neustrašivi borac i u odbrani i u napadu, sa ubojitim topovskim šutem, strah i trepet za svakog golmana.

– ,,Ovo će biti 100 odsto moja sezona! Treniram redovno, idem u teretanu, i biću spreman za Premijer ligu BiH. Biću žestoka konku-rencija našem sjajnom Farisu Rujancu, koji je odličan lijevi bek RK Čelika i koga izuzetno izuuzetno cijenim’’.

PREDSJEDNIK KLUBA: BRAVO, MENSO!
Predsjednik RK Čelika, Pane Škrbić, nakon što je potpisao novi ugovor sa Mensurom Hadžićem je izjavio:

– ,,Raduje me Mensina odlučnost da se maksimalno posveti rukome-tu, jer je on vanserijski rukometaš. Do sada nije davao maksimum jer se posvetio skoli, što mu je bio prioritet. Sada je taj problem iza njega i mi vjerujemo u njegov sjajan talenat i odličan nastup u nare-dnom prvenstvu. Posebno nas raduje Mensurova odluka da dugoro-čno ostaje u BiH i RK Čeliku. Potrudićemo se da mu obezbijedimo maksimalne uslove za dalji rad, treniranje i razvoj’’– kaže na kraju Škrbić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno