Rukomet

Sastanak Uprave i igrača RK Čelik: U Premijer ligi BiH cilj je sredina tabele

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sastanak Uprave i igrača RK Čelika U Premijer ligi BiH cilj je sredina tabele

• U Premijer ligi EK Čelik nastavlja sa istim timom koji je ostvojio titulu prvaka Prve lige F BiH
• Pojačanja u RK Čeliku samo sa igračima koji su istinsko počajačanje
• Poznati učesnici 10. Međunarodnog turnira ZAIM KOBILICA
• Specijalno unikatno priznanje trenera i igrača predsjedniku Kluba

Prvi put kako su postali članovi Premijer lige BiH ,,na radnom sastanku’’ okupili su se predstavnici Uprave, treneri i igrači RK Čelika, kako bi se dogovorili o pripremama i startu tima u Premijer ligi BiH.

Zahvalnost predsjednika Kluba

Na početku sastanka, igračima i trenerima se obratio Pane Škrbić, predsjednik Kluba, koji je, između ostalog rekao:

,,Koristim se prilikom da još jednom svim igračima pojedinačno i stručnom štabu, na čelu sa Mikijem Filipovićem, čestitam na sjajnom uspjehu, prvom mjestu u Prvoj ligi Federacije BiH i plasmanu u Premijer ligu BiH. Deset utakmica i deset kao suza čistih pobjeda u proljetnom ovogodiš-njem prvenstvu Prve lige F BiH su nam obezbijedili da nakon pet godina ponovo igramo Premijer ligu BiH. Ovakav herojski rezultat ste postigli isključivo vi igrači, ogromnim zalaganjem na terenu, vanserijskom borbe-nošću svih vas i to svih 600 minuta u 10 utakmica i 10 pobjeda ove godine. Sretan sam da naš tim odiše jedinstvom, prijateljstvom i zajedništvom koji vlada u klubu. Hvala i svim ostalim ljudima koji su točak RK Čelika gurali unaprijed: od redara, Upravnomn odoru, dvojici potpredsjednika kluba, sekretaru i naravno navijačima i prijateljima kluba koji se vraćaju u Gradsku arenu’’ – rekao je Škrbić..

Cilj: Sredina tabele

Predstavnici Uprave i Stručnog štaba su upoznali igrače sa stavom

Uprave kluba da glavni oslonac u RK Čeliku i u Premijer ligi ostaju igrači koji su Čelik “uveli’’ u Premijer ligu BiH. To je stav Uprave kluba, Filipovića i igrača – da osnovni stub tima i u Premijer ligi bude 20 igrača koji su tim doveli do Premijer lige BiH.

– Pojačanja da, ali ne po svaku cijenu. U klub mogu doći samo istinska pojačanja, na premijerligaškom nivou, a ako pojačanja i ne bude, neće to biti tragedija. Borićemo se maksimalno da sačuvamo status Premijerligaša – zajednički je stav svih igrača i rukovodstva kluba, a na sastanku su govorili kapiten Mevludin Čehajić, zamjenik kapitena Danijel Jurić, Adnan Sumbuljević, Mario Filipović, Admir Bjelopljak i Faris Rujanac.

Znači, jasan cilj kluba je nastvaljanje sa stvaranjem snažnog i ubojitog RK Čelika, i ostvariti plasman u sredinu tabele Premijer lige BiH, odnosno opstanak u Premijer ligi BiH.

Stručni štab Čelika takođe ostaje isti: Ljubomir Miki Filipović, i Amar Kobilica, a dogovoreno je da se po potrebi Stručni štab tokom sezone može širiti kondicionim ili trenerom golmana.

Oproštaj sa Aldinom Begagićem

Učesnici sastanka su se ukazali na činjenicu da se pred Klubom nalazi jako puno posla i obaveza, od kreiranja budžeta za novu sezonu, do razgovora u Gradskoj upravi i u kantonu, zatim sa privrednicima, spon-zorima I prijateljima Čelika. Predstoji kadrovsko i svako drugo jačanje RK Čelika, a u toku su i pripreme za veoma jak 10. po redu međunaro-dni rukometni turnir ZAIM KOBILICA koji je zakazan za 12. i 13. avgust. Učešće na turniru već su potvrdili prvak Slovenije i šampion Evrope RK Celje, zatim RK Konjuh Živinice, RK Čelik i ORK Bosna Sarajevo. U okviru turnira planirano je održavanje i Okruglog stola velikih rukometnih legendi sa prostora bivše Jugoslavije, pod nazivom ,,O rukometu juče, danas i sutra”. U utakmici RK Čelik – RK Celje od aktivnog igranja ruko-meta će se oprostiti legenda zeničkog i BH rukometa, pivotmen Aldin Begagić Bega, koji već dvije godine živi i radi u Njemačkoj.​

Na kraju sastanka je rečeno da se razmatra mogućnost održavanja Čeli-kove crno-crvene donatorske večeri, a štampaju se i predplatničke Premijerligaške članske karte za novu takmičarsku sezonu.

Pripreme igrača za novu sezonu su već počele, a završni dio priprema RK Čelika za novu Premijerligašku sezonu počinje 20. Jula. Do tada se trenuati po specijalnom progamu i uputstvima trenera za svakog igrača posebno.

Nagrada predsjedniku

Na početku sastanka u RK Čeliku je održana mala svečanosti i izneđa-nje za predsjednika Kluba Paneta Škrbića. Trener Miki Filipović i kapi-ten Mevludin Čehajić su u ime svih igrača, a u znak zahvalnosti i prizna-nja za rad i angažovanje u Klubu, predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću, su uručili jedinstven unikatan poklon i priznanje (autor je sam Filipo-vić): izrezbarenu ploču u drvetu sa ispisanim imenima svih 22 igrača koji su RK Čelik 2023. godine ,,uveli’’ u Premijer ligu BiH, pod nazivom ,,Hvala predsjedndiče!’’

Na specijalnoj plaketi u duborezu konkretnon piše: ,,Predsjedniku Panetu Škrbiću u znak zahvalnosti za ogroman trud, rad i veliki lični doprinos za osvjanje šampionske titule Prve lige F BiH i za plasman u Premijer ligu BiH. Hvala predsjendiče! – Igrači i treneri RK Čelika’’.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno