Rukomet

Delegacija RK Čelik na prijemu kod ministrice Draženke Subašić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MINISTRICA ZA SPORT ZE-DO KANTONA DRAŽENKA SUBAŠIĆ Čestitala RK Čelik Premijer ligu BiH

• Delegaciju na prijemu kod ministrice Subašić predvodio predsje-dndik RK Čelika, Pane Škrbić

• Predstavnici Čelika ministrici uručili majicu RK Čelika, sa nazivom ,,Mi smo šampioni – Draženka – RK Čelik’’

Delegaciju rukometnog kluba Čelik, na prijemu kod Ministrice sporta Zeničko-Dobojskog kantona, Draženke Subašić, a povodom plasmana u Premijer ligu BiH, predvodio je Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

– ,,Čestitam igračima i Upravi RK Čelika na sjajnom rezultatu i Plasmanu u Premijer ligu BiH! Zvuči po malo nevjerovatno da ste od 10 prvenstvenih utakmica ove godine ostvarili svih 10 pobjeda i zasluženo se plasirali u najelitniji rang takmičenja u rukometu u našoj državi. Nadam se da će rukometaši Čelika nastaviti sa dobrom i borbenom igrom na terenu na radost svih nas, posebno ljubitelja rukometa – istakla je ministrica Subašić.

Rukomet sport broj 1

Predsjednik RK Čelika Pane Škrbić je istakao da je rukomet sport broj 1 u Zeničko-Dobojskom kantonu, jer ima 3 kluba u Premijer ligi BiH (RK Čelik, RK Maglaj I RK Krivaja), te pet klubova u Prvoj ligi Federacije BiH (RK Bosna Visoko, RK Kakanj, RK Čelik Junior, RK Žepče i RK Bosna Tešanj).

Presjednik Škrbić je upoznao ministricu Subašić da će RK Čelik zadržati sve igrače iz prethodnog prvenstva, koji su ,,uveli’’ Čelik u Premijer ligu, da Klub priprema organizaciju međunarodnog 10. po redu turnira ZAIM KOBILICA, na kome će učestvovati višestruki prvak Kupa i prvenstva Slovenije, ekipa koja ima i titulu evropskog šampiona u rukometu. Škrbić je kao gotovo jedini problem u Klubu istakao problem obezbjeđenja finansijskih sredstava za bolje funkcionisanje kluba.

Prestavnici RK Čelika su pozdravili prve pozitivne poteze nove Vlade I Ministarstva za sport kantona, gdje su sredstva za podršku sportu povećana sa 800 hiljada KM u prošloj, na 1,6 miliona KM u budžetu za sport u ovoj godini.

– Najveći dosadašnji doprinos razvoju sporta od kantona je plaćanje kozitacija za takmičenje, a kod Grada Zenica plaćanje Gradske arene za treninge i utakmice, ali to nije dovoljno za uspješan razvoj vrhunskog sporta – rečeno je na sastanku kod Ministrice Subašić.

Podrška vrhunskom i omladinskom sportu

Govoreći o razvoju sporta na području Kantona ministrica Draženka Subašić je isatakla da je učinjen veliki pomak u podršci sportu pove-ćanjem izdavajanja za sport u budžetu kantona. Puno je sportova, puno je klubova u Kantonu i svakog treba podržati. Mi ćemo pos-tepeno podizati podršku sportu na veći nivo, a prioritet će imati omladinski i vrhunski sport – istakla je ministrica Subašić.
Sastav delegacije

U delegaciji RK Čelika kod ministrice Subašić bili su: Pane Škrbić, predsjednik, Salih Dizdarević potpredsjednik, trener Amar Kobilica, te igrači – kapiten Mevludin Čehajić, zamjenik kapitena Danijel Jurić i prvotimac Adnan Sumbuljević.

Ispred Ministarsva za sport, pored ministrice Subašić, bio je i pomoćnik ministra Marinko Tokić.

Na fotografijama: sa prijema RK Čelika u ministarstvu za sport ZE-DO kantona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno