Rukomet

RK Čelik na pripremama u SRC Ajdinovići kod Olova

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jutros su rukometaši RK Čelika, člana Prve lige Federacije BiH otputovali na petodnevne pripreme u Sportsko-rekreacioni centar Ajdinovići kod Olova. Poslednja vijest je da se Čelikova ekspedicija smjestila u hotel i jutros već održala prvi, jendoiposatni, trening na predivnim terenima Ajdinovići, saopštavaju iz RK Čelik Zenica..

-Ovdje je super. Raspoloženje u ekipi je odlično. Započeli smo žestoko – javio je iz Ajdinovića trener Seldin Rizvanović.

Sinoć je RK Čelik u dvorani Bilmišće održao poslednji trening pred polazak na pripreme u Olovo.

Na put je krenula ekspedicija od ukupno 14 članova na čelu sa trenerom Seldinom Rizvanovićem.

Od igrača na pripremama u Olovo se nalaze: Aldin Begagić, Edin Gušić, Edvin Begović, Dženan Hodžić, Danijel Jurić, Slaven Šijaković, Riad Polić, Mirsad Ćelenka, Haris Muhić, Adnan Sumbuljević, Amel Omerspahić, Faris Mrako i Muamer Kaljić.

Nekoliko igrača nije otputovalo na pripreme zbog obaveza na poslu i prema uputama trenera Rizvanovića, treninge će raditi induvidualno, kod kuće.

-Uslovi u Sportsko-rekreacionom centru Ajdinovići su idealni za fizičke pripreme igrača i kao stvoreni za ”kovanje” šampionske titule za naredno prvenstvo -, izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Kluba i nastavio: Drago mi je da su na pripreme krenuli svi igrači iz prve postave na koju trener Rizvanović računa u borbi za prvo mjesto u Prvoj ligi FBiH. Žao mi je što neki igrači nisu pošli, jer nisu mogli dobiti slobodne dane u svojim kompanijama.Vjerujem da će se tim očeličiti na pripremama za početak nove rukometne sezome u kojoj je naša jedina i najvažnija ambicija i cilj: biti prvi i plasirati se u Premijer ligu BiH -, zaključio je Škrbić.

 -Trenirat ćemo dva puta dnevno a treći termin, uveče, biće rezervisan za gledanje rukometnih utakmica naših konkurenata u narednom prvenstvu, za bazene i sadržaje -, kaže trener Seldin Rizvanović i nastavlja: -Centar Ajdinovići nam omogućuje raznovrsnost treninga i zaista dobre pripreme. Hvala predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću što nam je ove pripreme obezbijedio -, kazao nam je trener Rizvanović.

 Doajen i lider zeničkog kluba, Aldin Begagić kaže:
-Ne pamtim kad sam poslednji put bio na zimskim i uopšte pripremama van Zenice. Ovo je odličan potez! Siguran sam da će nam ove pripreme koristiti u punjenju baterija kako bi na proljeće pobijedili sve naše protivnike -, izjavio je Begagić.

Ekipa RK Čelika se vraća sa priprema u nedjelju poslije podne, 02.februara 2020.godine.

Inače, na čelu tabele Prve rukometne lige FBiH, grupa Sjever je Krivaja iz Zavidovića sa 30 bodova, a Čelik je na drugom mjestu sa 27 bodova.

E.Imamović, Foto RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno