Rukomet

Počele pripreme RK Čelik nazvane “Operacija Premijer liga BiH”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Počele pripreme RK Čelik nazvane “Operacija Premijer liga BiH” – Rukometaši RK Čelik su ”upalili motore” i počeli sa pripremama za novu prvenstvenu sezonu koju su nazvali „Operacija Premijer liga BiH”.

  • Pripreme u SRK Ajdinovići kod Olova
  • Šok u Čeliku – odlazak odličnog beka Kenana Biogradlije u Njemačku
  • Ove godine – 70 godina RK Čelika

”Praktično nismo ni prekidali trenažni proces”, kaže Šef stručnog štaba RK Čelika, prof. Seldin Rizvanović. ”U periodu od završetka prethodne prvenstvene sezone u decembru prošle godine do sada imali smo treninge dva puta sedmično, što smo nazvali ”aktivnim odmorom igrača”. Uz to, igrači su imali obavezu da rade individualno kod kuće. Od 20. januara krećemo sa svakodevnim treninzima u Areni, a od 29. januara, zahvaljujući predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću koji je to obezbijedio, selimo se na specijalne pripreme fizičke spremnosti i snage u poznati Sportsko-rekreacioni centar Ajdinovići kod Olova, gdje ćemo napuniti baterije za proljetnu operaciju zvanu Premijer liga BiH”, izjavio je Seldin Rizvanović.

U Ajdinoviće putuje 16 igrača

Na pripreme u Ajdinoviće kod Olova kreće 16 igrača RK Čelika, na čelu sa trenerom Seldinom Rizvanovićem.

RK Čelik je je prethodnu prvenstvenu sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH završio na drugom mjestu, odmah iza prvoplasirane RK Krivaje. Imaju sve pobjede, osim poraza upravo u Zavidovićima protiv Krivaje.

”U drugi dio prvenstva ulazimo sa gotovo istim igračkim kadrom kao i prethodne sezone. Imamo samo jedan cilj: ostvariti sve pobjede, uključujući i pobjedu protiv RK Krivaje u Zenici. Pobjedom u Zenici vratićemo im ”milo za drago” i tako na najbolji način proslaviti ovogodišnji jubilej – 70 godina Rukometnog kluba Čelik! Bit će to proslava na najbolji način – povratkom u Premijer ligu BiH!”, kaže Seldin Rizvanović.

Šok u RK Čeliku – odlazak Kenana Biogradlije u Njemačku

Informacija o odlasku iz RK Čelik ljevorukog beka Kenana Biogradlije u Njemačku je primljena sa nevjericom. O svojoj odluci Biogradlija je obavijestio i predsjednika Kluba Paneta Škrbića.

”Teška srca napuštam Zenicu i RK Čelik i odlazim u Njemačku! Završio sam Srednju medicinsku školu, dvije godine pokušavam dobiti posao u struci u zeničkoj Kantonalnoj bolnici. Posljednji put sam na nedavnom konkursu u Bolnici Zenica dobio odlične ocjene i preporuke od komisije za prijem radnika. Konkurs u Bolnici je bio raspisan za 32 radna mjesta – ali džaba – posao nisam dobio, jer su ga dobili podobni. S druge strane, za svega par dana sam dobio posao u Njemačkoj te radnu vizu na šest mjeseci. Volim RK Čelik i sve ljude u njemu, volim moj rodni grad, ali moram ići ”trbuhom za kruhom”. Tužan sam i žao mi je”, kaže za naš portal Kenan Biogradlija.

Predsjednik RK Čelika Pane Škrbić je šokiran, ljut i razočaran:

”Kenan Biogradlija je odličan rukometaš. Sa 22 godine je tek stasao u odličnog desnog beka. Kao ljevak rijetkost je na rukometnom nebu! Uz to, odličan je čovjek, ljudina… Tražio je samo da radi svoj posao, bez ikakve protekcije. Međutim, to je, nažalost, nemoguće u našim uslovima. Neka je sramota sve one koji su ga otjerali iz našeg grada! Želim mu sretan put u Njemačku, uz nadu da će se ipak jednog dana vratiti. Vrata Čelika su mu uvijek otvorena!”, kaže Pane Škrbić.

Biogradlija će, kako sam kaže, nakon izvjesnog vremena, kada se bude snašao u novoj državi i na poslu, pokušati ostvariti kontakte i za igranje rukometa, jer je rukomet njegova velika ljubav.

Obilježavanje 70 godina RK Čelik

Ove godine navršava se 70 godina otkako se u Zenici igra rukomet! Po tome je RK Čelik jedan od najstarijih, ako ne i najstariji rukometni klub u BiH i regionu. Ovih dana se priprema okvirni i opsežan program proslave, koji sadržava svečanu akademiju, ”70 godina rukometa”, turnire za mlade rukometaše i tradicionalni 5. po redu međunarodni rukometni turnir Zaim Kobilica.

”Poslali smo pisma rukometnim klubovima koje bi željeli vidjeti na turniru u Zenici. To bi trebalo da bude najveći rukometni turnir ikada održan u Zenici. Iako je bilo riječi o promjeni termina, ipak je Upravni odbor Kluba odlučio da se ostane na dosadašnjem terminu – od 28. do 31. avgusta. Turnir će biti održan u Gradskoj areni Zenica a pozivi su upućeni prošlogodišnjim učesnicima: RK Umagu iz Umaga, RK Iskri iz Bugojna, zatim RK Vardaru, Skoplje, RK Crvenoj zvezdi, Beograd, RK Lovćenu, Crna Gora i RK Gorenju, Slovenija”, ističe Škrbić.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST RK ČELIK

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno