Rukomet

Zmajevi saznali protivnika u predbaražu za Svjetsko prvenstvo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zmajevi saznali protivnika – Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u predbaražu za Svjetsko prvenstvo 2021. godine igrat će protiv Rumunije.

U prvom meču naš tim će gostovati, a revanš će igrati pred domaćim navijačima.

Ovo je odlučeno na današnjem žrijebu koji je održan u Beču, a utakmice će se igrati između 16. i 19. aprila.

Parovi predbaraža: Turska – Rusija, Rumunija – BiH, Poljska – Litvanija, Izrael – Latvija.

Pobjednici predbaraža priključit će se ostalim timovima u junskom baražu, u kojem će igrati: Austrija, Bjelorusija, Češka, Francuska, Njemačka, Mađarska, Island, Crna Gora, Holandija, Sjeverna Makedonija, Portugal, Srbija, Slovenija, Švedska, Švicarska i Ukrajina. Žrijeb baraž je zakazan za 9. mart.

Već je poznato 18 učesnika Svetskog prvenstva. Pored domaćina Egipta i reprezentacije Danske, koja će braniti titulu, na turniru će nastupiti Hrvatska, Norveška, Španija, tri prvoplasirane ekipe sa Evropskog prvenstva, Argentina, Brazil i Urugvaj iz Južne Amerike, Alžir, Angola, Maroko, Tunis, Kongo, Zelenortski Otoci iz Afrike, kao i Bahrein, Japan, Katar i Južna Korjea od azijskih selekcija.

Svjetsko prvenstvo će se održati od 14. do 31. januara 2021. godine, a učestvovat će 32 reprezentacije iz pet konfederacija.

Izvor: Faktor



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno