Rukomet

RK Čelik: Kenanu Merdanoviću priznanje “Zlatno srce RK Čelik”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjednik i potpredsjednik RK Čelik, Pane Škrbić i Josip Poljak, priredili su danas malu svečanost i uručili najviše klupsko priznanje ,,ZLATNO SRCE RK ČELIK’’ Kenanu Merdanoviću, bivšem igraču, članu uprave i v.d. direktoru Kluba.

Istovremeno, na istoj svečanosti, Kenan Medanović, koji godinama živi i radi u Sloveniiji je kapitenu RK Čelik Mevludinu Čehajiću uručio poklon – komplet dresova za prvu ekipu Čelika.

Na sastanku predstavnika Uprave Kluba sa Merdanovićem dogovoreno je da se sagledaju mogućnosti da se registruje ,,Udruženje prijatelja RK Čelika’’, sa sjedištem u Sloveniji. Udruženje bi obuhvatalo zemlje Evropske unije i šire, a cilj mu je, kako mu i samo ime kaže – da okuplja bivše rukometaše i ne samo njih, već uopšte prijatelje i navijače RK Čelika radi podrške klubu, te da se agažuje u marketinškim aktivnostima.
– Dogovorili smo se da Meradanović sagleda slovenačke propise i da se udruženje prijateja Čelika osnuje po Zakonskim propsima te države. Postoji veliki interes za rad tog budućeg udruženja bivših rukometaša Čelika, koji su ,,rasuti’’ po bijelom svijetu. Oni žele da na organizovan način podrže svoj Čelik na putu ka vrhu BiH rukometa i plasmana u Evropu. Merdanović nikada nije prestao biti članom RK Čelika i sada smo mu dali kompetencije da ovlašteno radi na daljem jačaju i popularisanju našeg kluba, koji ove godine obilježava 73 godine postojanja – rekao je Pane Škrbić, uručujuči najveće klupsko priznanje ,,Zlatno srce Čelika’’ Kenanu Merdanoviću.

Primajući nagradu Kenan Merdanović je rekao:

– Iako godinama radim u Sloveniji, moje misli i srce nikada nisu napustile moj RK Čelik i Zenicu. Ovakvih kao ja je na hiljade Zeničana ili onih iz drugih mjesta i država koji su nekada igali za RK Čelik.

Mi želimo da pomognemo našem Klubu i predsjedniku Čelika Panetu Škrbiću u stvaranju još jačeg i još boljeg Čelika, kao zeničkog brenda. Pane Škrbić je jedan od najzaslužnijih ljudi za razvoj zeničkog rukometa. U periodu između 2010. i 2017. godine, za vrijeme njegovog mandata predsjednikovanja, RK Čelik je postigao najbolje sportske rezultate u svojoj dugoj istoriji. Tada je Čelik bio na samom vrhu Premijer lige BiH, igrao je u Evropi, u Čelendžer evropskom Kupu, bio je finalista i ostvajač srebrne medaje u Kupu BiH, kada je u finalu u Banja Luci igrao sa najtrofejnijim rukometnim klubom u BiH – Borcem. Nema razloga da RK Čelik ponovo ne zasija starim sjajem. Mi koji živimo van BiH i volimo RK Čelik učinićemo sve što je u našoj moći da pomognemo Čeliku i g. Škrbiću, igračima i Upravi Kluba, da se vratimo na puteve stare slave – rekao je Merdanović.

A kapiten RK Čelik Mevludin Čehajić je kratko rekao:

– Hvala g. Merdanoviću za ovaj važan dar. Mi igrači na terenu ćemo uložiti maksimum da opradamo povjerenje naših navijača i prijatelja. Pripreme počinjemo već u ponedjeljak, 16. januara, i siguran sam da će se svih 22 prvotimca Čelika, koliko se nalazi na spisku trenera Flipovića, maksimalno zalagati da izbore mjesto među 16 igrača koji će izgarati na terenu u prvenstvenim utakmicama – izjavio je Čehajić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno