Rukomet

Od petka do nedjelje Škola rukometa Čelik junior organizuje 13. međunarodni “Zenica handball Cup 2023”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od petka, 13. do nedjelje 15.januara 2023.godine, Škola rukometa (ŠR) Čelik junior biće domaćin i organizator 13.međunarodnog turnira „Zenica handball Cup 2023“ za dječake i djevojčice, koji će se održati u zeničkoj gradskoj Areni „Husejin Smajlović“.

U izjavi za Zenicainfo.ba, menađer ŠR Čelik Junior, Vladimir Zeljko saopštava:

– Međunarodni rukometni turnir prijateljstva Zenica 2023 počinje u petak 13.januara. Ove godine smo se potrudili da to bude kvalitetan turnir i muškoj i ženskoj konkurenciji, tako da smo na kraju uspjeli da pozovemo ekipe iz Srbije, Hrvatske i BiH.Turnir se održava u kategorijama dječaka 2006,2008 i 2010 godište i kategorijama djevojčica 206 godište. Stižu nam naši redovni gosti i prijatelji iz Kraljeva, Slavonskog Broda, Požege. Dolazi nam i ekipa Hajduk iz mjesta Beška kod Novog Sada. Ovaj turnir je ujedno i uvertira za programske i takmičarske aktivnsoti ŠR Čelik junior u 2023 godini. Najveći izazov je svakako sačuvati lidersku poziciju na tabeli u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever i izboriti plasman u viši rang takmičenja -, kazao je Zeljko.

Zeljko ističe da nisu ni prestajali sa radom pred nastavak drugog dijela prvenstva, koji starta 18.februara, uz mogučnost da se prolongira za sedam dana.

– Mi ćemo početi sa pripremama 16.januara.Vjerujem da ćemo odraditi kvalitetne pripreme i da ćemo dostići željenu formu do početka prvenstva.Vjerujemo u ovu ekipu, da možemo ostati lideri na tabeli i da ćemo se plasirati u Premijer ligu-, optimista je Vladimir Zeljko.

Prva utakmica ovogodišnjeg izdanja Hanball cupa Zenica 2023 na programu je u petak 13.januara u 12 sati, u kojoj se, u kategoriji dječaci 2006 godište, sastaju Čelik junior i Bosna Visoko. Finalni susreti igraju se u nedjelju 15.januara od 15,15 sati.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno