Rukomet

Kenan Merdanović organizuje u podršku RK Čelik u dijaspori

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Merdanović donira RK Čeliku garnituru dresova – Bivši rukometaš, bivši član Uprave i bivši v.d. direktor Rukometnog kluba Čelik, Zeničanin Kenan Merdanović, već više od pet godina živi i radi u Celju, Slovenija, ali nikada nije zaboravio svoj voljeni klub. Trenutno boravi na godišnjem odmoru u Zenici i rado je dao izjavu za naš portal:
– ,,U ovih pet godina boravka u Sloveniji ne propustim da propratim ni jednu Čelikovu utakmicu. Putem dostupnih medija i privatnih kontakata znam i čujem za svaku čak i prijateljsku utakmicu mog Kluba. Sretan sam kad pobjeđujemo… I sretan sam da je danas RK Čelik ponovo onaj stari, pred povratkom u Premijer ligu BiH” – govori Merdanović.
Kenan Meradnović je poznatiji kao sin nedavno preminulog Mehe Merdanovića, legende i dugogodišnjeg direktora RK Čelika, koji je čitav svoj život posvetio rukometu i RK Čeliku. Kenan je ovih dana pokrenuo aktivnosti za organizovanje bivših Čelikovaca u dijaspori pod nazivom ,,Prijatelji RK Čelika”, sa sjedištem u Sloveniji. Cilj je okupljanje i podrška RK Čeliku bivših igrača i prijatelja kluba, rasutih po cijelom svijetu.
– ,,Ima nas na desetine i na stotine koji volimo RK Čelik! Želim da kao bivši igrači i članovi RK Čelika damo jaku podršku našem Čeliku. Od najstarijih igrača, kao što je Goran Romić u Australiji, do Aldina i Adnana Begagića u Njemačkoj, Hamze Hadžića jednog od najbokjih rukometaša u Belgiji, Boška Jolovića iz Crvenke, koji je selektor juniorske reprezentacije Katara, te na desetine drugih. Svi mi volimo RK Čelik, koji obilježava čak 73 godine postojanja. I spremni smo da mu pružimo moralnu ali i materijalnu podršku i pomoć” – kaže Merdanović.
Merdanović nam nije otkrio sve detalje aktivnosti koje priprema nova organizacija ,,Prijatelji Čelika”, ali je rekao da će prvi njegov konkretan potez biti da ovih dana RK Čeliku donira garnituru dresova za utakmice prvog tima. Slične inicijative potpore bivših igrača i prijatelja RK Čeliku postoje i našem gradu Zenica i u čitavoj Bosni i Hercegovini. Tako je jedan od najveći prijatelja RK Čelika tuzlak Davor Kadić, aktuelni trener RK Konjuha iz Živinica, koji je sedam godina igrao za RK Čelik i bio kapiten ovog tima. On nikada ne propusti ni jednu priliku za uputi pozivitne poruke podrške RK Čeliku.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno